Νέες αποκαλύψεις για τη μαφιόζικη εκτέλεση στον Γέρακα - Οι δολοφονίες που πιθανόν να συνδέονται

Νέες αποκαλύψεις για τη μαφιόζικη εκτέλεση στον Γέρακα - Οι δολοφονίες που πιθανόν να συνδέονται

Νέες αποκαλύψεις για τη μαφιόζικη εκτέλεση του 38χρονου ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Μαραθώνος έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών την εκτέλεση του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα, ενώ οι έρευνες στρέφονται στην διαδρομή του βαν των δραστών και στο παρελθόν του 38χρονου επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν μαρτυρίες, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο από την στιγμή της εκτέλεσης όσο και από τη διαφυγή των δραστών, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ πριν από λίγο καιρό το πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα. 

Το θύμα φοβόταν για τη ζωή του

 Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Μάλιστα, το θύμα προσφάτως είχε εκμυστηρευθεί πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα άτομα και δεν αρνιόταν ούτε στους δικούς του ανθρώπους πως φοβόταν για την ασφάλειά του.

 Πάντως οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο πως στον χώρο των καυσίμων τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει άτομα με βαρύ παρελθόν. Οι νοθείες και το λαθρεμπόριο αποτελούν σήμα κατατεθέν στη δράση τους, ενώ η άρνηση να υποκύψουν άτομα του χώρου στα «θέλω» τους έχει οδηγήσει ακόμη και σε δολοφονίες.

 Οι δολοφονίες που πιθανόν να συνδέονται μεταξύ τους

Πριν από τον 38χρονο Γ.Μ, είχαν γίνει άλλες τρεις δολοφονίες ανθρώπων, που άμεσα ή έμμεσα  είχαν εμπλοκή με τον χώρο των καυσίμων και των πρατηρίων.

Κοινό γνώρισμα τους ήταν το γεγονός πως  παλαιότερα είχαν «πάρε δώσε» με τις διωκτικές Αρχές είτε για υποθέσεις ναρκωτικών είτε για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας.

Ο Βασίλης Στεφανάκος δολοφονήθηκε τον Γενάρη του 2018, τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, στο Χαϊδάρι. Τα τελευταία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, είχε αναπτύξει νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των καυσίμων και του υγραερίου. Για πολλά χρόνια όμως, απασχολούσε τις Αρχές με την παράνομη δραστηριότητά του στον χώρο της νύχτας και του λαθρεμπορίου. Η ενασχόληση με τον χώρο του καυσίμου, φέρεται να ήταν από τις πρώτες δραστηριότητές του, στις αρχές της δεκαετίας του `90.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δολοφονήθηκε στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στη Νίκαια, ένας 37χρονος Αλβανικής καταγωγής. Ήταν από χρόνια γνώριμος των διωκτικών Αρχών για εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει από τότε οι επαφές του στον χώρο των καυσίμων, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν επαφές του με κυκλώματα που διακινούν στο εσωτερικό της χώρας, νοθευμένα καύσιμα.

Πριν 1,5 μήνα δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στα Σκούρτα, ο Γιάννης Σκαφτούρος, ένα από τα πιο βαριά ονόματα της αποκαλούμενης “GREEK MAFIA”. Μετά την αποφυλάκισή του, φέρεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να απέκτησε πρόσβαση στο χώρο της εκμετάλλευσης πρατηρίων και της εμπορίας καυσίμων, κυρίως μέσω τρίτων προσώπων.

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να βρουν εάν υπάρχουν κοινά σημεία που να συνδέουν τις τελευταίες δολοφονίες μεταξύ τους.

 
 
Εντοπίστηκαν τα δύο καλάσνικοφ 

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία «γάζωσαν» τον 38χρονο. Τα όπλα φέρονται να βρέθηκαν μέσα στο βανάκι που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες αμέσως μετά την φονική επίθεση, μια σοβαρή εξέλιξη που ίσως οδηγήσει τους αστυνομικούς στην άκρη του νήματος. 

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής εντόπισαν στον χώρο της δολοφονίας περισσότερους από 40 κάλυκες από δύο πολεμικά καλάσνικοφ, ενώ από τις εικόνες που έχουν συλλέξει από βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στους γύρω δρόμους έχουν διαπιστώσει ότι όλοι οι δράστες που επέβαιναν στο κλειστό φορτηγάκι φορούσαν μαύρα ρούχα, full face μάσκες και ήταν ιδιαίτερα σωματώδεις.

Επίσης στο στόχαστρο των αστυνομικών αναμένεται να μπει και η πληροφορία πως τον τελευταίο καιρό ο 38χρονος φέρεται να ετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση μαζί με εταιρεία που προερχόταν από το εξωτερικό.

Το χρονικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον 38χρονο και περίμεναν τον άνδρα να φτάσει στο πρατήριό του στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα. Μόλις τον είδαν, μπήκαν με ένα βανάκι στο βενζινάδικο και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ. Οι δράστες ήταν τρεις ή τέσσερις, φορούσαν κουκούλες και «γάζωσαν» τον 38χρονο ιδιοκτήτη. Οι κάτοικοι ακούγοντας τους πυροβολισμούς βγήκαν στον δρόμο, μην πιστεύοντας ότι μια άγρια δολοφονία έγινε πρωί -πρωί στη γειτονιά τους.

Το βανάκι λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς καμένο σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα στην Παλλήνη.

Στο βενζινάδικο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν άγνωστοι είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα στο εν λόγω πρατήριο καυσίμων.

Κύκλωμα λαθρεμπόρων καυσίμων καταγγέλλει ο πατέρας του θύματος

Στο μεταξύ, κύκλωμα λαθρεμπόρων καυσίμων καταγγέλλει ο πατέρας του 38χρονου ότι βρίσκεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου του.

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα και τους μπράβους για τα μαγαζιά του. Οι «βρώμικοι’ Αστυνομικοί ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου και ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα. Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμένες καταγγελίες στις αρχές για το πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει επιχειρηματίας καυσίμων καθαρός, χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο, καυσίμων ή να μην είναι υπόδουλος κακοποιών. Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια και ο όμιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των μπράβων. Ενημερώνουμε ως οικογένεια ότι το σκορ δεν θα είναι 26-1 αλλά 25-2 . Να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί που σκότωσαν το Γιώργο μας. Οι ''έμπειροι'' αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι πως και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα. Ξέρουν Υπουργοί και αξιωματικοί. Όχι άλλο αίμα από τους στυγνούς δολοφόνους που προέρχονται από το χώρο της νύχτας», δήλωσε ο πατέρας του 38χρονου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα