Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: Νύχτα αγωνίας. Φόβος για αναζωπυρώσεις. Τεράστιες οι ζημιές

Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: Νύχτα αγωνίας. Φόβος για αναζωπυρώσεις.  Τεράστιες οι ζημιές

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε Βούλα και Βάρη. Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι για αναζωπυρώσεις, με την ένταση των ανέμων να μην επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Σπίτια και αυτοκίνητα καμένα, σοβαρές υλικές ζημιές και οικολογική καταστροφή ο μέχρι τώρα απολογισμός.
Πάνω από οκτώ ώρες καίει η φωτιά που ξεκίνησε από το Πουρνάρι στη Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά με σύμμαχο και τους ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα στο Πανόραμα Βούλας και στη Βάρη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο η φωτιά είναι σε ύφεση με βάση την εικόνα που υπάρχει στις 22:00 το βράδυ. Έτσι αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις εστίες τους οι κάτοικοι από το Πανόραμα Βούλας και τους τρεις από τους τέσσερις οικισμούς που είχαν εκκενωθεί, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι στο Χέρωμα. Εκεί το μέτωπο παραμένει ενεργό μετά από αναζωπύρωση που υπήρξε.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Ωστόσο, η Πυροσβεστική παραμένει σε όλη αυτή την περιοχή σε πλήρη επιφυλακή. Επιχειρούν 172 πυροσβέστες, 56 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες. Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα για συνδρομή.

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που δεν θέλησαν να φύγουν από την περιοχή, ενώ έδωσαν τη μάχη μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή απέναντι στις φλόγες.

Για μία μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά έκανε λόγο στο MEGA Σαββατοκύριακο  ο πυραγός Αντώνης Κουκουζάς.

Η αιτία πίσω από τη φωτιά εικάζεται πως προήλθε από υποσταθμό της ΔΕΗ, ωστόσο ακόμα η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα.

«Χθες είχαμε 60 ενάρξεις δασικών πυρκαγιών που πιάστηκαν εν τη γενέσει τους. Η συγκεκριμένη φωτιά ήταν μία δύσκολη φωτιά. Υπήρχαν παράγοντες συνδυαστικοί, δεν μας βοήθησε σε καλή εξέλιξη αρχικά ο άνεμος που έφτανε στα 7 με 8 μποφόρ, το ανάγλυφο της περιοχής ήταν δύσκολα προσεγγίσιμο από επίγεια μεσα», δήλωσε στο MEGA.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα