Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για υπόθεση Πάτρας: Η ηπατική ανεπάρκεια δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για υπόθεση Πάτρας: Η ηπατική ανεπάρκεια δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολίασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου το πόρισμα για τον θάνατο της μικρής Μαλένας.

Ο κ. Γαλεντέρης τόνισε σχετικά με την ηπατική ανεπάρκεια που παρουσιάζεται ως αιτία θανάτου του παιδιού, ότι «η ηπατική ανεπάρκεια δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο» και γι΄αυτό διαφωνεί με το αρχικό πόρισμα της κ. Τσάκωνα

 Η ογκολόγος της Μαλένας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε, «δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια το παιδί, αυτό είναι βέβαιο. Η κ. Τσάκωνα δεν ξέρω τι έγραψε, μπορεί να βρήκε κάποιες αλλοιώσεις, αλλά η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια. Δεν είχε κλινική και εργαστηριακή εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Δεν είναι η ανεπάρκεια υπόθεση μιας ώρας ή μιας ημέρας.  Δεν πεθαίνεις τρώγοντας και χορεύοντας από ηπατική ανεπάρκεια».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο ιατροδικαστής κ. Γαλεντέρης ανέφερε, «θα συμφωνήσω με τη συνάδελφο ογκολόγο. Η ηπατική ανεπάρκεια για να προκαλέσει θάνατο χρειάζεται πολλές ημέρες και ημέρες που θα συνοδεύονται από αρκετά συμπτώματα, οπότε αυτά θα γινόντουσαν αντιληπτά από τους κλινικούς ιατρούς και θα προσπαθούσαν να τα αντιμετωπίσουν. Συνεπώς η ηπατική ανεπάρκεια δεν αποτελεί ένα αίτιο που μπορεί να προκαλέσει οξέως και αιφνιδίως τον θάνατο».

 
 Ο κ. Γαλεντέρης πρόσθεσε επίσης για τον θάνατο της Μαλένας ότι «η απόφαση να διερευνηθούν τα εσωτεμάχια για τοξικολογικά αίτια δείχνει ότι διερευνάται η χορήγηση τοξικής ουσίας» ως προς τα αίτια θανάτου του παιδιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα