Δάκης: Βαθιά θλίψη σε θαυμαστές και συναδέλφους προκάλεσε η απώλεια του

Δάκης: Βαθιά θλίψη σε θαυμαστές και συναδέλφους προκάλεσε η απώλεια του

Βαθιά θλίψη σε θαυμαστές και συναδέλφους του προκάλεσε η απώλεια του Δάκη σε ηλικία 79 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής βασανίστηκε στις τελευταίες του στιγμές καθώς είχε φτάσει να ζυγίζει 42 κιλά. Είχε συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους συνθέτες, ενώ όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για αυτόν τον τόσο γλυκό άνθρωπο. Στο MEGA μιλούν για τον δικό τους Δάκη φίλοι και συνάδελφοί του.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην αυγή του καλοκαιριού. Αυτό διάλεξε ο Δάκης, ο αγαπημένος τραγουδιστής με την ευγενική φυσιογνωμία και τη βελούδινη φωνή, να ξεγλιστρήσει σαν σκιά και να περάσει στην όχθη της αιωνιότητας.

79 χρόνια πριν, το 1943 είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σε ηλικία 20 ετών ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει το μεγάλο βήμα ως Βρασίδας Χαραλαμπίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.

Η μητέρα του όμως τον φώναζε Δάκη. Κι όταν πήγε στην εταιρεία Minos για τον πρώτο του δίσκο, ο ιδρυτής της Μίνωας Μάτσας του είπε: Αν τραγουδούσες ρεμπέτικο, το Βρασίδας είναι ότι πρέπει, τώρα όμως κρατάμε το Δάκης.

«Το τελευταίο χρόνο πέρασε δύσκολα, αλλά πάρα πολύ αξιοπρεπώς, με ελάχιστους δικούς του ανθρώπους δίπλα του, είχα την τύχη να είμαι ένας από αυτούς, ήμουν και χτες την τελευταία μέρα κοντά του, την τελευταία μέρα της ζωής του» δήλωσε η Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα.

Με τη φωνή και το μπρίο του κατέκτησε αμέσως το κοινό.

Η μία επιτυχία άρχισε να διαδέχεται την άλλη. Συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σπουδαιότερους συνθέτες, όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιάννης Σπανός. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.

«Έφυγε ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, ένα καλό παιδί στο χώρο μας είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό» δήλωσε ο συνάδερφός του, Πασχάλης.

Σαν ένα παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ, συνέχιζε ακούραστος να τραγουδά.

Μέχρι πριν 2 χρόνια που ο καρκίνος ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα. Εκείνος δεν έχασε το κουράγιο και συνέχισε να πολεμά, ακόμη κι όταν έφτασε να ζυγίζει μόλις 42 κιλά.

«Τη φωνούλα του θα την ακούμε πάντοτε, λυπάμαι πάρα πολύ, ο Θεός θα τον βάλει δίπλα του γιατί το αξίζει, και η αγάπη του κόσμου να τον συνοδεύει πάντοτε, και εκείνος γιατί αγαπούσε τον κόσμο θα είναι μαζί μας» δήλωσε ο Γιάννης Βογιατζής.

«Ένας απίστευτος τραγουδιστής, εξαιρετικός καλλιτέχνης, με τακτ, με ευγένεια με μόρφωση, ένας απίθανος άνθρωπος» είπε η στενή του φίλη και συνάδερφος, Ελπίδα.

Μια λέξη δεν αρκεί για να χωρέσει το πέρασμα του από αυτή τη ζωή. Ευγενικός, λαμπερός, γενναιόδωρος. Το φωτεινό του χαμόγελο και η ζεστή φωνή του θα στολίζουν για πάντα όσους άγγιξε με την αστερόσκονη του ταλέντου του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα