Τεταμένο το κλίμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Τεταμένο το κλίμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Το κλίμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο παραμένει εξαιρετικά τεταμένο εξαιτίας των επεισοδίων που γίνονται καθημερινά. Σήμερα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενόψει της προγραμματισμένης φοιτητικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, έξω από τη σχολή θετικών επιστημών.

Κλούβες με διμοιρίες των ΜΑΤ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ μπροστά στο νοσοκομείο Γεννηματάς  αλλά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην πλατεία Συντριβανίου επί της οδού Εγνατίας, είναι η εικόνα που επικρατεί από τα αστυνομικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της βιολογικής σχολής, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι φοιτητές και υπάρχει και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτική αντιπαράθεση για την πανεπιστημιακή αστυνομία μετά τα επεισόδια στο ΑΠ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για την πανεπιστημιακή αστυνομία μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Με τη βαριοπούλα δεν είμαστε, αλλά  δεν είμαστε και με την καταστολή, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχει κάνει συνήθειο. Είδαμε στη Θεσσαλονίκη να κυνηγάνε τα ΜΑΤ τους φοιτητές, δεν γίνεται να τραυματίζονται σοβαρά φοιτητές και να χάνουν την ακοή τους«, ανέφερε αρχικά.

«Αυτό το πράγμα μπορεί να ομαλοποιηθεί από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, από τα μέτρα που θα λάβει η ίδια. Στην πανεπιστημιακή κοινότητα υπάρχουν όργανα, δομές, φοιτητικές παρατάξεις και ήταν στο δικό τους χέρι να μην γίνονται καταλήψεις ή όλα αυτά που γίνονται στα πανεπιστήμια. Ποιός από την πανεπιστημιακή κοινότητα έκανε κάτι αυτά τα 20 χρόνια; Δεν είναι η λύση η καταστολή», συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν θέλει να είναι έρμαιο το πανεπιστήμιο αλλά και κανείς δεν θέλει να τραυματίζονται οι φοιτητές και να κινδυνεύουν να χάνουν την ακοή τους. Η πανειστημιακή αστυνμία είναι κάτι που είναι αποδεκτό», επέμεινε.

Ο κ. Γκιουλέκας από την πλευρά του, ανέφερε πως το πανεπιστήμιο δεν θα έπρεπε να είναι υπό κατάληψη.

«Τα πανεπιστήμια, είναι χώρος παραγωγής γνώσεων και διακίνησης ιδεών και όχι χώρος γα να κινουνται κάποιοι ανεξέλεγκτα, ούτε για να κάνουν παράνομο εμπόριο. Σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή τη κατάσταση, πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα πανεπιστήμιο πρεπει να είναι για την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φοιτητές και θεωρητικά όλοι συμφωνούμε, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Κανείς δεν θέλει να γίνονται όλα αυτά, και υπάρχει πολιτική βούληση γι’ αυτό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα