Κηφισιά: Πώς απήχθη και φυγαδεύτηκε ο 6χρονος Ράινερ – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Κηφισιά: Πώς απήχθη και φυγαδεύτηκε ο 6χρονος Ράινερ – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πλέον ο 6χρονος βρίσκεται εκτός Ελλάδας και δίνει λεπτομέρειες για το πως απήχθη.

Συγκεκριμένα, στη Νορβηγία βρίσκεται, ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν τον οποίο άρπαξαν από το σπίτι της μητέρα τους στην Κηφισιά. Ο μικρός Ράινερ έφτασε ως την σκανδιναβική χώρα χάρη στο καλά οργανωμένο σχέδιο αρπαγής που ενορχήστρωσαν ο Νορβηγός πατέρας και ο θείος του, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειονατολικής Αττικής.

Επίσης με γραπτή εισαγγελική εντολή σταματάει το amber alert για τον 6χρονο Ράινερ από την Κηφισιά, όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο Open «για να δίνει η εισαγγελέας μια τέτοια εντολή, σίγουρα έχει κάποια πληροφόρηση, κάποια δεδομένα, τα οποία ωστόσο δεν γνωρίζω».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το παιδί εθεάθη σε κάμερες στο αεροδρόμιο «και μάλιστα με καπέλο», όπως είπε. Όσο για το ποιος το συνόδευε το παιδί, είπε ότι «ήταν ο θείος του».

 Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα ( intra Schengen ).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Η ανακοίνωση του Amber Alert

«Στις 26/05/2022 δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για την παύση του συναγερμού Amber Alert Hellas το οποίο είχε εκδοθεί επίσης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στις 25/05/2022. Από σήμερα την υπόθεση χειρίζονται αποκλειστικά οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του για την εύρεση του μικρού  Ραΐνερ Τζεΐσον.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες έφτασαν στην Αθήνα ως τουρίστες και ενοικίασαν ένα λευκό βαν. Έπειτα εισέβαλαν φορώντας κουκούλες στο σπίτι στην Κηφισιά, όπου έμενε ο μικρός με την μητέρα του και άρπαξαν το παιδί.

 Για να μη ρισκάρουν τους αυστηρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, όπου έκλεισαν εισιτήρια για να πετάξουν στην Κοπεγχάγη. Ο πατέρας του 6χρονου επέδειξε ένα πλαστό διαβατήριο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ ο θείος του παιδιού επέδειξε το κανονικό του.

Από την Κοπεγχάγη, οι δύο άνδρες μαζί με το παιδί έφθασαν στη Νορβηγία όπου και εγκαταστάθηκαν σε σπίτι. Η ΕΛΑΣ έχει επίσημα ενημερωθεί για την παρουσία του Ράινερ στη Νορβηγία και αυτό που κάνει περισσότερη εντύπωση στους ερευνητές είναι η οργάνωση της αρπαγής του, με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νορβηγός πατέρας του παιδιού κατηγορεί την μητέρα του ότι το πήρε παράνομα από τη Νορβηγία και εγκαταστάθηκε μαζί του στην Αθήνα. Από την πλευρά της, η μητέρα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της ότι είχε νόμιμα την επιμέλεια του παιδιού και είχε κάθε δικαίωμα να το πάρει μαζί της στην Ελλάδα.

Η επίστολή των δικηγόρων
 Ειδικότερα, όπως γίνεται γνωστό, οι δικηγόροι του πατέρα, που βρίσκεται στη Νορβηγία, έστειλαν επιστολή σε Ελληνίδα δικηγόρο -που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν- και λένε ότι «το παιδί είναι ασφαλές και κοντά στον πατέρα του», σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

 Αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του παιδιού στην Ελλάδα, έκανε έκκληση για παραμονή του Amber Alert. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», το Amber Alert σταματά με εισαγγελική εντολή.

Τι λέει η πλευρά της μητέρας
 Η μητέρα και η γιαγιά του 6χρονου βιώνουν δύσκολες ώρες. Η γιαγιά του αγοριού, που βρισκόταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε η αρπαγή, περιγράφει πως το παιδί άνοιξε την πόρτα θεωρώντας ότι ήταν η μητέρα του και «είδε έναν γιγάντιο άνδρα με full face, ο οποίος έβαλε το παιδί κάτω από τη μασχάλη του και βγήκε τρέχοντας, μπαίνοντας μέσα σε ένα λευκό βαν».

 Η ίδια, που μίλησε στο OPEN, θεωρεί ότι το παιδί το φίμωσε και για αυτό δεν φώναξε.

 Ωστόσο, η πλευρά της μητέρας κρατά επιφυλάξεις και εκτιμά ότι μπορεί να μην είναι αλήθεια πως το παιδάκι τους βρίσκεται στη Νορβηγία και θα ήθελαν να μην «κατέβει» το Amber Alert γιατί θεωρεί ότι με αυτό το email μπορεί άγνωστοι να «ρίχνουν στάχτη στα μάτια» των ελληνικών Αρχών και του «Χαμόγελου του Παιδιού».

 Έχουν μία ελπίδα ότι το παιδάκι μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι για την επιμέλεια του παιδιού -καθώς οι γονείς του έχουν χωρίσει- τα ελληνικά Δικαστήρια αποφάσισαν να την αναλάβει η μητέρα. Ωστόσο, τα νορβηγικά έκριναν πως θα πρέπει να την αναλάβει ο πατέρας.

Η έκκληση της οικογένειας
Ωστόσο, η οικογένεια αναφέρει πως «Όλες οι εκκλήσεις που κάνει η πλευρά των απαγωγέων για να κατέβει το Amber Alert προφανώς και δεν πρέπει να εισακουστούν αυτή τη στιγμή, για δύο λόγους».

 «Πρώτον, δεν ξέρουμε αν είναι αληθείς. Αν αυτό είναι μια παραπλάνηση και το παιδί βρίσκεται ακόμα εδώ. Δεύτερον, για να εξακριβωθεί πρέπει να έχουμε μία εξακρίβωση πρώτα από τις νορβηγικές Αρχές (...). Εγώ προσωπικά ήμουν στο αεροδρόμιο τα πρώτα 40 λεπτά. Το σήμα δόθηκε μετά τις 12 το βράδυ» δήλωσε συγκεκριμένα η θεία της μητέρας του 6χρονου αγοριού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα