Politico: Η Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο κατά 80 χιλιόμετρα

Politico: Η Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο κατά 80 χιλιόμετρα

Η Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο κατά 80 χιλιόμετρα, αποκαλύπτει το Politico.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τελευταίο προσχέδιο πρότασης που έστειλε η Αθήνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση πόρων της ΕΕ για την επέκταση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Το σχέδιο της Αθήνας αφορά κονδύλια από την ΕΕ για επέκταση του φράχτη κατά 80 ακόμη χιλιόμετρα, τονίζει το Politico, σημειώνοντας ότι κοντά στη διάβαση του ποταμού Έβρου έχει ήδη κατασκευαστεί τείχος 28 χιλιομέτρων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ερώτημα είναι εάν τα κονδύλια της ΕΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση ενός συνοριακού τείχους, καθώς η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε απορρίψει τη χρήση κονδυλίων της ΕΕ για «συρματοπλέγματα και τοίχους», σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος είχε υποστηρίξει την ιδέα. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αρμόδια Επίτροπος, αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη στη Νέα Υόρκη, καθώς οι συνομιλίες εντείνονται - και οι δύο βρίσκονται στην πόλη για το Διεθνές Φόρουμ Ανασκόπησης της Μετανάστευσης - την ώρα που Έλληνες αξιωματούχοι θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για συζητήσεις. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα