Μητέρα Τοπαλούδη: Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί - Τα ισόβια, όμως, να είναι ισόβια

Μητέρα Τοπαλούδη: Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί - Τα ισόβια, όμως, να είναι ισόβια

Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της ελληνικής πολιτείας.

Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια.... Δήλωσε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την πρόταση της εισαγγελέως , ωστόσο επέμεινε ότι τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια ώστε όσοι έχουν πρόθεση να πράξουν τέτοια εγκλήματα να συμμαζευτούν αν ξέρουν ότι δεν θα ξαναβγούν από τη φυλακή.

Η μάνα της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε επιτακτικά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μιλώντας όπως είπε και εξ ονόματος άλλων μανάδων.

Οι δηλώσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέως

 
«Να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια»
«Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια για τη δολοφονία και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου», είπε η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Γιατί για εμένα τα 16 χρόνια δεν είναι τίποτα. Τα ισόβια όμως οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στον χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν.

Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα. Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα, όπως είχαμε και αυτή την φοβερή περίπτωση στην Καβάλα που με έχει συγκλονίσει.

Μέχρι πότε ο άντρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άντρας να δέχεται το “όχι” της γυναίκας του. Κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει.

Όταν είναι υγιής και αξιοπρεπής και όταν περνάμε καλά δεν φεύγουμε. Κι εγώ απορώ, ο άντρας δεν έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις;

Επειδή δηλαδή παίρνει μια γυναίκα θα πρέπει να την έχει κτήμα ες αεί; Δεν έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Και αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλάω πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών και γυναικών.

Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτές τις μέρες θα είμαι εδώ και δίπλα μου έχω πάρα πολλές μάνες που το ζητούν επίμονα. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα επιτέλους».

Συγκλονίζει ο πατέρας της – “Το σώμα της είναι θαμμένο στη γη – Η ψυχή της όμως είναι πολύ ψηλά”

 Συγκλονίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος έκανε δηλώσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέως να κριθούν ένοχοι οι 2 κατηγορούμενοι για δολοφονία της κόρης του.

 “Μπορεί το σώμα της να είναι θαμμένο στη γη, η ψυχή της όμως είναι πολύ ψηλά. Και η φωνή της είναι εδώ γύρω μας. Απεναντίας, οι δολοφόνοι και οι βιαστές της, μπορεί το σώμα τους να είναι εδώ, πάνω στην επιφάνεια της γης, όμως η ψυχή τους είναι μέσα στα τάρταρα” είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Καταπέλτης η εισαγγελέας ζήτησε εκ νέου την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

To δρόμο για την τιμωρία και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη έδειξε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, Ευσταθία Καμπαγιάννη, ζητώντας από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ενόχους και τους δυο δράστες.
Σε πρώτο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι για τη μαρτυρική δολοφονία που επιφύλαξαν στο θύμα τους και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.

Παρούσα σήμερα στο δικαστήριο ήταν και η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη με τη μητέρα της κοπέλας να ξεσπά σε βάρος των κατηγορουμένων για το ανεπανόρθωτο κακό που προκάλεσαν στην κόρη της.

Η εισαγγελική λειτουργός, αφού περιέγραψε τη συνάντηση του θύματος με τους θύτες, αναφέρθηκε στο μήνυμα που έστειλε η Ελένη Τοπαλούδη  στη φίλη της γράφοντάς της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο».

«Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι “δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει»”. Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει», τόνισε η εισαγγελέας.

Η στάση αυτή της Ελένης ήταν που χτύπησε το «καμπανάκι» στο μυαλό των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι – σύμφωνα με την εισαγγελέα – επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε κατά την εισαγγελέα, η οποία πρόσθεσε πως «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα