Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Σε αμόκ ο οδηγός - Ο άνθρωπος είναι τρελός, παρανοϊκός

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Σε αμόκ ο οδηγός - Ο άνθρωπος είναι τρελός, παρανοϊκός

Συγκλονίζει το περιστατικό στη Μονεμβασιά, όπου 52χρονος οδηγός, σε κατάσταση αμόκ, χτύπησε το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δύο 77χρονοι και στη συνέχεια τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό του για αρκετά μέτρα.

Οι δύο άνδρες που βρήκαν φρικτό θάνατο, είναι ο Τάσος Σαρμπάνης και ο Νικήτας Δέμελλος. Ο αδελφός ενός από τα θύματα, ο Παναγιώτης Σαρμπάνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και περιέγραψε το τραγικό περιστατικό.

“Αν και είμαι συγκινημένος και ξενυχτισμένος, ο αδελφός μου πήγε σαν σκυλί στο αμπέλι”, είπε αρχικά ο κ. Σαρμπάνης και συνέχισε: “Το πρώτο θύμα δικαίως, γιατί τον πήρε από κάτω και τον πήγε 300 μέτρα. Αλλά τέλος πάντων, αυτός μετά γύρισε για να αποτελειώσει τον αδελφό μου. Του τον είχαν στο πιάτο, έτοιμο, μες στη μέση του δρόμου! Κι εγώ είπα στους αστυνομικούς, “γιατί δεν τον κάνατε στην μπάντα;” Λέει “γιατί απαγορεύεται να μετακινηθεί”. Δηλαδή, ωραία, να περάσει η νταλίκα, να τον πλακώσει;” αναρωτήθηκε ο αδελφός του θύματος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Ήταν τραυματισμένος, είχε σπάσει το πόδι του, μίλαγε, δεν ήταν σε αφασία, να πούμε ότι υπήρχε κίνδυνος για αιμορραγία. Μίλαγε. Και είπε του παιδιού που έχει ψιλικατζίδικο δίπλα “ένα μαξιλάρι φέρε μου”, και του έφερε ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα. Δεν ήταν του θανατά! Και λέω βρε παιδιά αφού έγινε αυτό, δεν τον βάλατε ένα μέτρο δίπλα; Έπρεπε να τον έχετε στη μέση του δρόμου; Θα μου πεις ήξεραν ότι θα ξανάρθει αυτός; Να που ήρθε, αφού τρελός είναι, ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός. Όλα συμβαίνουν, από έναν τρελό τα περιμένεις όλα. Ας είχαν κλείσει τον δρόμο με ένα αυτοκίνητο. Να μου έλεγαν εμένα να φέρω το αυτοκίνητό μου να το βάλω μπροστά”

“Ήρθα και μου λέει ο αστυνομικός μην ζυγώνεις κοντά. Αδελφός του είμαι, να μην ζυγώσω; Τι μου λες! Και σε τρία λεπτά επανήλθε αυτός ο τρελός και τον βάζει από κάτω και τον πήγε άλλα 300 μέτρα κι αυτόν και τον έκανε κομμάτια. Μα είναι πράγματα αυτά; Αυτά δεν έχουν ξανασυμβεί!” ξέσπασε ο κ. Σαρμπάνης.

“Ο αδελφός μου δεν γνώριζε τον δράστη, δεν είχε καμία σχέση μαζί του.  Παρ’ ότι η Μονεμβασιά είναι μικρή δεν τον ήξερε, γιατί ο αδελφός μου ήταν στην Αθήνα, δούλευε όλα τα χρόνια, ήταν συνταξιούχος, τα τελευταία 7-8 χρόνια είχε έρθει. Με αυτόν δεν είχε παρτίδες. Πού να τον ξέρει. Αυτός γεωργός είναι, από τη Συκιά, έχει ένα ξενοδοχείο εδώ η αδελφή του. Δεν είχε καμία σχέση. Εγώ τον ήξερα τον δράστη, ήταν ψυχάκιας, τι να κάνουμε ας τον μάζευε η οικογένειά του, λένε ότι έπαιρνε χάπια! Τι να πω! Πήγε τσάμπα, σαν το σκυλί στο αμπέλι ο αδελφός μου, τώρα ποιος φταίει, τι; Ψάξτε να το βρείτε!” πρόσθεσε.

Η μαρτυρία του δημάρχου: Ο δράστης ήταν σε κατάσταση αμόκ

Οπως λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χρηστάκος μιλώντας στο spartanews.gr, το σκηνικό κράτησε για περίπου μισή ώρα με τους πολίτες να προσπαθούν να σταματήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον δράστη που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

«Για μισή ώρα στην περιοχή γινόταν ένα ροντέο. Ενα αμάξι πήγαινε πάνω κάτω σαν τρελό...» είπε μεταξύ άλλων. Ενας εξ αυτών μάλιστα, έβαλε κάθετα το αυτοκίνητό του στο δρόμο για να του ανακόψει την πορεία, όμως ο δράστης έπεσε πάνω του, εμβολίζοντάς τον και το ίδιο έπραξε στιγμές αργότερα πέφτοντας πάνω στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που τον καταδίωκε και μπήκε μπροστά του για να τον μπλοκάρει. Τελικά, αφού ακινητοποιήθηκε το όχημά του, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα.

 «Δεν κατάλαβα τι έκανα» 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ακούγεται ότι ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τι έκανε. Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος μετά από το τραγικό συμβάν είπε ότι «δεν έγινε και τίποτα», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή οποίος διατηρεί μικρή μονάδα τουριστικών δωματίων ενώ δεν έχει δική του οικογένεια.

«Δούλευα delivery και είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο - Τους χτύπησε ένας παλαβός»

Ο γιος ενός εκ των θυμάτων που δουλεύει ως διανομέας είχε την ατυχία να εργάζεται εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να δει ξαφνικά τον πατέρα του αιμόφυρτο στον δρόμο. 

«Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο. Δουλεύω delivery σε σουβλάκια και ήμουν στον δρόμο. Τον είδα 5 λεπτά πριν γίνει και τον είδα και 5 λεπτά αργότερα όταν ήταν αιμόφυρτος. Τον παρέσυρε για 300 μέτρα. Και μετά γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον εκλιπών» δήλωσε ο γιος του θύματος στον ΣΚΑΪ.

«Έγινε το μοιραίο, ξαφνικά, χωρίς να φταίνε δύο άνθρωποι, έφυγαν από αυτόν τον κόσμο εντελώς βασανιστικά άδικα. Τους χτύπησε από πίσω, ένας παλαβός, αχαρακτήριστος. Τι να σας πω; Το θέμα είναι ότι το κακό έγινε, αυτό είναι το άσχημο. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να είχε συμβεί μεταξύ τους. Ο άνθρωπος μπορεί να είχε μεθύσει».

Τι έκανε ο δράστης πριν το θανατηφόρο τροχαίο- Η κατάθεση του φίλου του

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο στη Μονεμβασιά που στοίχισε τη ζωή σε δύο άντρες 77 ετών. 

 Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 52χρονος δράστης δεν είναι σε θέση να καταθέσει, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δε φαίνεται να γνώριζε καν τα θύματά του. 

Όπως προκύπτει από στοιχεία της προανάκρισης, οι δύο άτυχοι άντρες βρέθηκαν τυχαία στην πορεία του, ενώ οι πρώτες εξετάσεις που έγιναν στον οδηγό έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. 

 Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 52χρονος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, σαν να ήταν σε δολοφονικό αμόκ. 

 Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές, ήταν ένας φιλήσυχος αγρότης που είχε και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κι έμενε με τη μητέρα του και την αδελφή του. «Ήταν σαν να έπαθε κάτι ξαφνικά ή υπήρχε κάτι ψυχολογικό που δεν είχε διαγνωστεί μέχρι σήμερα», τονίζουν και προσθέτουν ότι δεν είναι καν σε θέση να περιγράψει στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. «Είναι σαν να βρίσκεται στον κόσμο του», δηλώνουν χαρακτηριστικά. 

Όπως κατέθεσε στις αρχές ένας φίλος του, 1-1,5 ώρα πριν το τραγικό συμβάν ήταν μαζί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γι΄αυτό τον λόγο τον πήγε στο σπίτι του. Στη συνέχεια μόνος του πήρε το αυτοκίνητο, πήγε σε μια ταβέρνα της περιοχής, όπου κι εκεί φέρεται να είχε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Όπως περιγράφουν, πήγαινε πάνω από τα τραπέζια των πελατών και κοιτούσε τα πιάτα τους, πήγαινε έξω, άναβε τσιγάρο και στη συνέχεια έμπαινε πάλι μέσα, ενώ κάθισε σε ένα τραπέζι και όταν τον είδε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν τον σέρβιρε και του είπε να πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί. 

Με το που έφυγε από εκεί βρήκε στην πορεία του τους δύο άτυχους άντρες πάνω στη μοτοσυκλέτα, παρέσυρε τον έναν για 200 μέτρα και όταν επέστρεψε μετά από ένα τέταρτο, που ο ένας άντρας ήταν νεκρός και ο άλλος αιμόφυρτος, και είχε συγκεντρωθεί αστυνομική δύναμη και κάτοικοι της περιοχής, όπως αναφέρουν, προσπαθούσε να βρει τον άνθρωπο που ήταν ζωντανός προκειμένου να περάσει και πάλι από πάνω του. 

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, φώναζε να τον πάνε στο σπίτι του και δεν ήξερε καν τι είχε συμβεί. 

 Σημειώνεται ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά σε θανατηφόρο τροχαίο και αύριο που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, η κατηγορία αναμένεται να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα