Κάλυμνος: Αστυνομικοί απέτρεψαν φοιτήτρια να καταγγείλει τον βιασμό της – Με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω

Κάλυμνος: Αστυνομικοί απέτρεψαν φοιτήτρια να καταγγείλει τον βιασμό της – Με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω

Μία 19χρονη φοιτήτρια στην Κάλυμνο προσέφυγε στην αστυνομία για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος όχι μόνο δεν την βοήθησαν, όπως λέει η κοπέλα, αλλά την απέτρεψαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από το νησί για να καταθέσει μήνυση στο τμήμα Περιστερίου. Η ιστορία δεν σταματά εδώ. Η 19χρονη κατέληξε άγρια ξυλοκοπημένη από την αδερφή του φερόμενου ως δράστη!
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υπόθεση μία 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο, η οποία πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, αλλά οι αστυνομικοί την απέτρεψαν από να καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου της.

Όπως κατήγγειλε στο MEGA η δικηγόρος της, Σταματία Μάρκου, οι αστυνομικοί, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα τον καλέσουν για συστάσεις.

Τελικά η κοπέλα αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή της που κατάγεται από την Κάλυμνο….

Ωστόσο, καθώς η 19χρονη έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή της.

«Χθες έξω από το πανεπιστήμιο, την ώρα που εξέρχεται η κοπέλα μετά τα μαθήματά της, η αδερφή του φερόμενου ως βιαστή τη σέρνει από τα μαλλιά σε δημόσιο δρόμο, της προκαλεί σωματική βλάβη. Μετά από δική μου παρέμβαση κατατέθηκε μήνυση στην αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο, επί τρεις ώρες είχαν την κοπέλα να την μεταπείσουν να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος της αδελφής του βιαστή. Λέγανε στην εντολέα μου “να ξέρετε ότι θα σας κάνει μήνυση και η φερόμενη ως δράστιδα και εμείς θα αναγκαστούμε να έρθουμε να σας συλλάβουμε”», είπε η δικηγόρος της στο MEGA.

Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

«Να γίνει έρευνα για λάθη και παραλείψεις»
Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, να διερευνηθούν αμέσως οι καταγγελίες της 19χρονης φοιτήτριας σε υπόθεση βιασμού για ενδεχόμενες παραλείψεις ή λάθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κάλυμνου», δήλωσε ο υπουργός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα