Πάτρα – Λέων: Τι δείχνουν οι αναλύσεις των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα – Λέων: Τι δείχνουν οι αναλύσεις των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Όπως είπε ο κ. Λέων οι τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν γίνει για τα δύο μικρότερα παιδιά, την Ίριδα και τη Μαλένα, δεν έδειξαν παρουσία κεταμίνης.

«Και στα δύο παιδιά έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις από αξιόπιστα εργαστήρια της Αθήνας και απέβησαν αρνητικές προς την ύπαρξη ουσιών όπως η κατεμίνη», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λέων.
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τόνισε για την υπόθεση ότι «θα έχουμε απαντήσεις γιατί η έρευνα πλέον δεν πάει "στα τυφλά"».

«Έχουν γίνει οι τοξικολογικές, οι ιστολογικές, η νεκροψία-νεκροτομή, έχουμε ευρήματα. Οι συνάδελφοί μου καλούνται να τα επανελέγξουν και να τα ερμηνεύοσυν σωστά γιατί σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν αστοχίες», ανέφερε στη συνέχεια και σημείωσε ότι αν θα χρειαστούν και περαιτέρω εξετάσεις, αυτό θα κριθεί από τους πραγματογνώμονες.

 Ο κ. Λέων σημείωσε επίσης ότι από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος και ομάδα έξι ιατροδικαστών για να καταθέσουν τη δική τους πραγματογνομωσύνη και να συμβάλουν στην υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Δευκρίνισε ωστόσο ότι η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει την τρέχουσα έρευνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα