Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας καίει την Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας καίει την Ρούλα Πισπιρίγκου

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
Όπως αποκάλυψε στο δελτίο ειδησεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτό θα είναι το πόρισμα που έπεται της αρχικής κατάθεσης που είχε δώσει ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της 33χρονης κατηγορούμενης για τη χορήγηση της κεταμίνης.

Με βάση τις βλάβες που εντοπίστηκαν στο ήπαρ της Τζωρτζίνας η ανακοπή η οποία υπέστη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης. Εκτός από το ήπαρ, είχε βλάβες και σε άλλα όργανα και στο πόρισμα θα προσδιορίζεται ότι η χορήγηση κεταμίνης της προκάλεσε τις συγκεκριμένες βλάβες.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει, όπως ειπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, και τις αιτίες θανάτου της άτυχης Μαλένας, που χάθηκε δυο χρονια νωρίτερα, στις 13 Απριλιου του 2019.

Για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών μιλησε στο MEGA ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ιωάννης Κόττας.

Ίδια η νόμιμη και παράνομη κεταμίνη
Την ώρα που οι έρευνες για την διαδρομή της κεταμίνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η καθηγήτρια φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρύσα Σαρδέλη ξεκαθαρίζει μιλώντας στο MEGA ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομιμα στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι η ουσία που προκάλεσε το θάνατο στην άτυχη Τζωρτζίνα είναι καθαρή κεταμίνη χωρίς παραφαρμακευτικά η παρασυστατικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια φαρμακολογίας του ΑΠΘ, όπου έγιναν οι εξειδικευμένες εξετάσεις και ανιχνεύτηκε η κεταμίνη, η ουσία είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν και οι κτηνίατροι.

Ποιος προμήθευσε την καθαρή κεταμίνη;
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς βρέθηκε καθαρή κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 323χρονη ήταν ο άνθρωπος που χορήγησε την θανατηφόρα ουσία στην Τζωρτζίνα. Έχει δηλωθεί η κλοπή της από φαρμακαποθήκη ή κάποιο νοσοκομείο;

Το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για αποφυλάκιση φαίνεται προς το παρόν να παγώνει. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στην ανακρίτρια για όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, αλλά και στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις
Τέσσερις εντατικολόγοι του νοσοκομείου του Ρίου πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις τους επιβεβαιώνουν και όσα είχε καταθέσει ο επικεφαλής τους, Ανδρέας Ηλιάδης, πως όσο ήταν υπό την επίβλεψή τους η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν είχε παρουσιάσει σπασμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα