Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους - Τι είπε για την ηπατίτιδα στα παιδιά

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, για τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και πώς εξελίσσεται ο κορονοϊός στη χώρα μας. 

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ.

Όσον αφορά στην οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά η κυρία Γκάγκα συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία».

«Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι» τόνισε.

Σχετικά με την πρόληψη είπε ότι είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών πριν φάμε ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί στον κόσμο δεν συνδέονται το ένα με τον άλλο για αυτό και μην καθησύχασε τους γονείς να μην φοβούνται να αφήσουν να παίξουν τα παιδιά τους με άλλου».

«Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο» κατέληξε. «Μην ανησυχείτε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα