Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της 15χρονης - Της άλλαξαν εμφάνιση για να μην την αναγνωρίσουν

Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της 15χρονης - Της άλλαξαν εμφάνιση για να μην την αναγνωρίσουν

Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής, που έφυγε από το σπίτι της στο Περιστέρι τη Μεγάλη Τρίτη και εντοπίστηκε δύο ημέρες αργότερα στο κέντρο της Αθήνας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 «Είχε εναλλαγές στη συμπεριφορά της. Είχε αρχίσει να αντιδρά απέναντί μας. Φαινόταν ότι το παιδί ήταν κάπως διαφορετικό. “Μαμά είμαι στην εφηβεία” μας έλεγε συνέχεια» δήλωσε η μητέρα της 15χρονης από το Περιστέρι, μιλώντας στην εκπομπή “Tlive”. Και πρόσθεσε: «Έλεγε στους καθηγητές της ότι την κακοποιούμε εμείς στο σπίτι, ότι ο άνδρας μου και εγώ τσακωνόμαστε και θα χωρίσουμε».

 «Η Φωτεινή και ο αδερφός της είχαν πάει στο πάρκο με τις παρέες τους και τους είπαμε να γυρίσουν στις 20.00. Όταν δεν γύρισε η Φωτεινή στο πάρκο πήγε ο πατέρας και όταν γύρισε είπε ότι η Φωτεινή είχε φύγει από τις 19.40. Πήγαμε μαζί ξανά στο πάρκο και οι φίλες της μας είπαν ότι πήγαν τη Φωτεινή στον Σταθμό του Μετρό Ανθούπολη και μετά από μισή ώρα την παρέλαβαν δύο κοπέλες που είπε ότι είναι ξαδέρφες της. Δεν είναι ξαδέρφες της» είπε η μητέρα της 15χρονης.

 «Μετά οι φίλες της Φωτεινής μας είπαν ότι τους έλεγε ότι και εμείς είμαστε Ρομά. Πήγαινε στο σχολείο και έλεγε ότι την κακοποιούσαμε στο σπίτι και ότι ο πατέρας της με χτυπάει. Πράγματα αδιανόητα. Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε. Ψαχνόμαστε σχεδόν δύο μήνες με το σχολείο γιατί έκανε απουσίες και μας έλεγαν “Όλα καλά”. Έπεφταν οι βαθμοί της και μας έλεγαν “δεν πειράζει είναι καλό παιδί”. Καθηγητής είχε πει στον άνδρα μου “Δεν πειράζει. Μην δίνει σημασία. Είναι καθαρό και καλό παιδί”» συμπλήρωσε.

 Ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης, Σταύρος Γεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή “Tlive” αποκάλυψε πως η νεαρή πήγαινε στο σχολείο με μακιγιάζ σε χέρια και πρόσωπο, λέγοντας πως είναι μώλωπες. Μάλιστα ανέφερε πως τρεις συμμαθήτριες της 15χρονης έχουν καταθέσει πως ήταν ολοφάνερο πως ήταν μακιγιάζ, σε αντίθεση με τον γυμνασιάρχη που δεν κατάλαβε τίποτα. Ο γυμνασιάρχης πίστεψε ότι η 15χρονη είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα να στείλει κοινωνικούς λειτουργούς στο σπίτι της.

Επίσης αποκάλυψε πως όταν το «Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Φωτεινής, οι Ρομά της άλλαξαν εμφάνιση για να μην την αναγνωρίσουν. «Πως να μην ανησυχεί η οικογένεια που όταν βγήκε και μίλησε ο κ. Γιαννόπουλος για τα κυκλώματα και έδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού τις φωτογραφίες της, της άλλαξαν το λουκ, της έβαψαν τα μαλλιά, της έκαναν τρύπες στη μύτη της, της άλλαξαν τα ρούχα και της έβαλαν τσιγγάνικα. Η γιαγιά που τη φιλοξενούσε να της λέει “θα σε παντρέψουμε με Ρομά και θα σου βγάλουμε ταυτότητα”. Αυτά δεν έκαναν εντύπωση στην αστυνομία. Οι γονείς μία βδομάδα τώρα φυλάνε βάρδια στο Παίδων για να μην φύγει το παιδί ή μην το πάρουν» ανέφερε ο κ. Γεωργίου

«Οι Ρομά έξω από το δικαστήριο φώναζαν “Φέρ’ τε τη μικρή εδώ να καταθέσει”. Έχει δουλέψει 6 μήνες το σύστημα”» συμπλήρωσε.

 Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε πως η 15χρονη Φωτεινή είχε σχέση με ένα ενήλικο άνδρα, ο οποίος είναι παντρεμένος με παιδιά. «Από ότι μου είπε η μητέρας της, αυτός είπε στη Φωτεινή ότι εκείνη αγαπάει και τη γυναίκα του την έχει για να τη δέρνει και του φέρνει λεφτά» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης. Η μητέρα γνώριζε ότι είχε σχέση με έναν συνομήλικό της.

Μάλιστα ο κ. Γεωργίου αποκάλυψε πως ο αδερφός αυτού του άνδρα απείλησε τον πατέρα της Φωτεινής μπροστά τα μάτια του. «Προσέξτε τι θα κάνετε και σκεφτείτε πριν, γιατί θα μπλέξουμε» είπε στον πατέρα της Φωτεινής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα