Μόσιαλος για Σανγκάη: Αδιέξοδη η πολιτική για μηδενική διασπορά του κορονοϊού

Μόσιαλος για Σανγκάη: Αδιέξοδη η πολιτική για μηδενική διασπορά του κορονοϊού

Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη γιατί έχουν πλέον αλλάξει τα δεδομένα του ιού, υπογράμμισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγειας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, για το σκληρό lockdown και τις εικόνες χάους στη Σαγκάη.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι στην Κίνα εφαρμόζονται πολύ πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού σε σχέση με τη Δύση, με την κυβέρνηση να επιμένει τα τελευταία δύο χρόνια στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων.

ΕΟΔΥ: Έκτακτη ανακοίνωση για τα αυστηρά μέτρα στη Σανγκάη - Που οφείλονται

«Με την Όμικρον 2 που υπάρχει μεγάλη διασπορά, τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά όσον αφορά την αποτροπή της ήπιας νόσησης, αλλά εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης, οι στρατηγικές των περισσότερων χωρών έχουν αλλάξει» είπε ο κ. Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι «αντί να επιδιώκουμε να περιορίσουμε τα κρούσματα, επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε όσους έχουν νοσήσει».

«Έχουμε φύγει πλέον από τη λογική ότι δεν θα νοσήσει κανείς έστω και ήπια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ιός πλέον έχει αλλάξει και η Κίνα δεν το έχει «καταλάβει» ότι πρέπει να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά. Επίσης, όπως είπε, τα «κινεζικά εμβόλια δεν εξίσου αποτελεσματικά με αυτά της Pfizer και της Moderna, που χρησιμοποιούμε και στη χώρα μας».

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι άλλο, όπως αρκετοί υποστηρίζουν, ο κ. Μόσιαλος, απέρριψε αυτές τις θεωρίες κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε ότι δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό, δεν πρόκειται για περιστατικά με τις κλασικές μορφές ηπατίτιδας και βρίσκονται σε «συστηματική επιδημιολογική παρακολούθηση».

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα