Υπόθεση Πάτρας – Λέων: Το πανάκι με το αίμα βρέθηκε μέσα στο στόμα της Ίριδας

Υπόθεση Πάτρας – Λέων: Το πανάκι με το αίμα βρέθηκε μέσα στο στόμα της Ίριδας

Το πανάκι φέρεται να βρέθηκε μέσα στο στόμα του παιδιού. Το μόνο εύρημα μέσα στο στόμα της Ίριδας ήταν ένα μικρό τραύμα. Εκτιμώ ότι το πανάκι βρέθηκε πάνω στην πληγή για να να ποτίστηκε με αυτό το υγρό.

Τα ευρήματα είναι σαφή και ξεκάθαρα, οι ειδικοί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για ασφυκτικό θάνατο και άρα για εγκληματική ενέργεια.

Για τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, την μικρή Ίριδα, αλλά και τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων το πανάκι φέρεται να βρέθηκε μέσα στο στόμα του παιδιού. Όπως είπε στην ιατροδικαστική έκθεση το μόνο εύρημα μέσα στο στόμα της Ίριδας ήταν ένα μικρό τραύμα. Εκτιμώ ότι το πανάκι βρέθηκε πάνω στην πληγή για να να ποτίστηκε με αυτό το υγρό, είπε ο κ. Λέων, ενώ ανέφερε ότι η ιατροδικαστική έκθεση για ο δεύτερο παιδί έχει πολλές λεπτομέρειες.

Για το ενδεχόμενο εκταφής ο κ. Λέων τόνισε ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο σε μια έρευνα και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

Πάτρα: Στο φως η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα

Τα ευρήματα είναι σαφή και ξεκάθαρα, υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι ειδικοί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για ασφυκτικό θάνατο και άρα για εγκληματική ενέργεια.

Για τα ευρήματα στην ιατροδικαστή έκθεση ο κ. Λέων είπε ότι στην αρχή τα ευρήματα είχαν εκτιμηθεί διαφορετικά και όπως είπε εκτιμά ότι υπήρχε αστοχία στην πρώτη εκτίμηση η οποία διορθώθηκε. 

Πάτρα: Κλειδί η κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα για το θάνατο της Ίριδας

Τα ευρήματα στην περίπτωση της Ίριδας είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντικά

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρη Λέων, σημείωσε πως η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό φάρμακο, σε μεγάλη όμως δόση οδηγεί στον θάνατο.

«Η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό. Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου παραδέχτηκε ότι έψαχνε αναισθητικές ουσίες. Μια αναισθητική ουσία σε μια φυσιολογική δόση έχει τις δράσεις που ωφελούν και χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς. Όταν έχει ξεπεράσει μια δόση, γίνεται ακόμα και θανατηφόρα. Το να έχει νοσοκομείο κεταμινη δεν είναι κάτι περίεργο. Το να έχει στο σώμα ένα παιδί το οποίο έχει ‘καταλήξει’, μια τεράστια ποσότητα κεταμίνης, αποτελεί έναν εξωγενή παράγοντα».

Ο κ. Λέων αναφέρει πως σε περίπτωση που ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται στην κεταμίνη, οι γιατροί θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσουν από τι προκλήθηκε το επεισόδιο στην 9χρονη.

«Η υπερασπιστική γραμμή ξεκινάει δυστυχώς από την στιγμή της ανάνηψης και μετά παραλείπει όμως ένα σημαντικό γεγονός. Οι γιατροί εκλήθησαν γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Αυτό το σοβαρό επεισόδιο όμως μπορούν να αιτιολογήσουν από τι προκλήθηκε αν δεν ήταν τελικά η κεταμίνη;».

Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο ιατροδικαστής τόνισε πως όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από την επιτροπή των πραγματογνωμόνων που θα εκδώσουν το πόρισμα.

Αναφερόμενος στην Ίριδα είπε:

«Όλα τα ευρήματα συνηγορούν προς τον ασφυκτικό θάνατο. Τα ευρήματα στην περίπτωση της Ίριδας είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντικά».

Νέες αποκαλύψεις για τις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο για θανατηφόρες ουσίες

Στην τελική του ευθεία βαίνει το θρίλερ θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τη δικαιοσύνη να εξετάζει πλέον τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, σήμερα νέες πληροφορίες έρχονται στο φως.

Μέσω των δικηγόρων της η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει ότι η κεταμίνη δεν είναι δηλητηριώδης ουσία αλλά μόνο αναισθητική.

Ωστόσο, η χορήγηση σε μεγάλες ποσότητες κεταμίνης μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο, όπως έχει γίνει γνωστό.

Η ίδια, υποστηρίζει ότι η μόνη αναζήτηση της κεταμίνης την οποία έκανε ήταν στις 17 Ιανουαρίου, γεγονός που διαψεύδεται από τις πρότερες αναζητήσεις της.

Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη μέρα της σύλληψής της, η 33χρονη κάνει 27 αναζητήσεις για διάφορες φαρμακευτικές ουσίες.

Τότε, από τις 12 του μηνός, ήταν η περίοδος που η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της, ωστόσο είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα περιστατικά βραδυκαρδίας που κατέγραψε ο βηματοδότης.

Αυτό που πλέον αναζητείται είναι τι είχε ψάξει η 33χρονη γύρω στις 26 του Γενάρη, οπότε και η Google εμφάνισε τη διαφήμιση για την κεταμίνη.

Το πρόσωπο πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που βάζουν στο κάδρο των υπόπτων τον Δασκαλάκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα