Πάτρα: Η πρώτη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές – Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχαν

Πάτρα: Η πρώτη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές – Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχαν

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα που έθαψε σε τρία χρόνια όλα της τα παιδιά, δεν μπορεί πλέον να κρατηθεί και ξεσπά, μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Λίγες μόνο μέρες από τότε που η δικαιοσύνη αποφάσισε να προφυλακιστεί, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ό,τι αφορά στο θάνατο της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου λύνει τη σιωπή της. Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχαν
Μία εβδομάδα μετά την προφυλάκισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου ανοίγει τα χαρτιά της μέσα από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και μιλάει για τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Σαν σήμερα μάλιστα, πριν από τρία χρόνια, πέθανε το πρώτο κορίτσι της οικογένειας, η 3,5 ετών Μαλένα.

«Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε», δηλώνει.

Η ίδια ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Την ώρα της συνέντευξης, σπάει, κλαίει.

«Ξέρω ότι μ’ ακούνε και οι τρεις (Μαλένα, Ιριδα, Τζωρτζίνα) και ότι ξέρουν τι μάνα είχανε. Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δε θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους», λέει.

Αμέσως μετά ξεσπά πάλι σε κλάματα. Δηλώνει αθώα και πιστεύει ότι θα καταφέρει να το αποδείξει. Στο πλευρό της όπως λέει, η οικογένειά της.

«Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα. Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε», αναφέρει.

Τι είπε για τον Μάνο Δασκαλάκη
Μόλις μία εβδομάδα μετά την προφυλάκιση της, όπως λέει έχει χάσει 7 κιλά από την στεναχώρια της. Για το σύζυγό της και πατέρα των τριών παιδιών τους, δεν έχει να πει πολλά.

«Τίποτα. Τι να ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον», λέει.

Ίδια βλάβη στο ήπαρ για Τζωρτζίνα & Μαλένα
Ο δημοσιογράφος των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ότι υπάρχει ένα εύρημα στον θάνατο της Μαλένας που, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από τη χορήγηση κάποιας τοξικής αναισθητικής ουσίας, όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Δηλαδή πλέον θα πρέπει να ερευνηθεί αν στη Μαλένα είχε χορηγηθεί αναισθητική ουσία που την οδήγησε στο θάνατο, όπως ακριβώς έγινε και με την Τζωρτζίνα.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών στην Πάτρα»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών, Μαλένας και Ίριδας, και ξεκαθάρισε ότι όποιος ή όποιοι εμπλέκονται στην φρικτή υπόθεση, δε θα γλυτώσουν από το νόμο.

Όλα από το μηδέν για Μαλένα & Ίριδα
Μετά από κατεπείγον αίτημα της εισαγγελίας, ορίστηκαν δύο ιατροδικαστές για να διερευνήσουν από το μηδέν τους θανάτους της Μαλένας και την Ίριδας.

Πρόκειται για τους δύο πολύ έμπειρους ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλόγρηας. Και οι δύο έχουν αναλάβει τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο.

Τι θα ερευνήσουν οι ιατροδικαστές
Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, σε αντίθεση με την τριμελή άτυπη επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και πραγματοποιούσαν εσωτερική έρευνα χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Χωρίς πρόσβαση όμως σε όλους τους φακέλους δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα ασφαλές πόρισμα.

Πλέον οι δύο ιατροδικαστές θα μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες.

Αρχικά οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές θα ζητήσουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις και θα γίνει ανασκόπηση των ιστολογικών τους εξετάσεων.

Στα χέρια τους θα φθάσουν όλες οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τα δύο άτυχα κορίτσια, αλλά και οι καταθέσεις των συγγενών της οικογένειας.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μέχρι ένας μήνας για να βγει το τελικό πόρισμα, το οποίο όμως θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Οι έρευνες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών τρέχουν μέρα με την μέρα. Όλοι οι φάκελοι ανοίγουν ξανά και το μυστήριο της οικογενειακής φρίκης στην Πάτρα είναι όλο και πιο κοντά στην επίλυσή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα