Άγρια δολοφονία στην Τήνο: Πως συνέβη το εν ψυχρώ έγκλημα - Οι διενέξεις και οι μηνύσεις

Άγρια δολοφονία στην Τήνο: Πως συνέβη το εν ψυχρώ έγκλημα - Οι διενέξεις και οι μηνύσεις

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τήνο από την είδηση της δολοφονίας του διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας από υπερήλικα γείτονά του.

O 90χρονος που κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου δεν έχει μετανιώσει στιγμή για τη δολοφονία του 50χρονου και φωνάζει: Καλά του έκανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύτης και θύμα είχαν χρόνιες διαφωνίες, ενώ με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο δράστης -ηλικίας 90 με 93 ετών- πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 50χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, επειδή τον... ενοχλούσε.

Όταν σήμερα το πρωί ο άτυχος άνδρας κατέβηκε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του και πήγε προς το αυτοκίνητό του ο ηλικιωμένος που ζει στο ισόγειο τον είδε και άρχισε να του επιτίθεται.

 Οι δύο τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λογομάχησαν και τότε ο δράστης έβγαλε την καραμπίνα και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ, με αποτέλεσμα το θύμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο 90χρονος συνελήφθη και έχει ομολογήσει. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, όλοι στο νησί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 50χρονο αγιογράφο, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν άνθρωπος ήσυχος, καλλιεργημένος και φιλήσυχος οικογενειάρχης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θύτης και θύμα είχαν διαφωνίες επί σειρά ετών για ασήμαντους λόγους, με την κυριότερη διένεξη να αφορά ηλιακό θερμοσίφωνα. Άλλες πάλι διενέξεις είχαν να κάνουν με καλώδια πολυκατοικίας ή τη θέση parking. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο δράστης είχε κάνει μήνυση στο θύμα, υποστηρίζοντας ότι του είχε δηλητηριάσει το πηγάδι, καθώς και για αυτοδικία, επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα!

Από την πλευρά του, ο 50χρονος είχε κάνει μήνυση στον 93χρονο για απόπειρα σωματικών βλαβών, καθώς είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει με μαγκούρα και είχε καταδικαστεί. 

Σύμφωνα μάλιστα με το Cyclades24.gr, ο 50χρονος φαίνεται πως είχε αγοράσει πρόσφατα σπίτι δίπλα από τον δράστη. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε παρκάρει έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου με αποτέλεσμα εκείνος να βγει με όπλο και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι μεταξύ τους διαφορές ήταν γνωστές αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι ο ηλικιωμένος θα έφτανε στο σημείο να αφαιρέσει τη ζωή του γείτονά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος ήταν άτομο που τα τελευταία χρόνια προκαλούσε αρκετά συχνά περιστατικά έντασης. Όσον αφορά την ποινική του μεταχείριση, πρώτα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, εν συνεχεία στον ανακριτή και μετά θα αποφασιστεί η ενδεχόμενη προφυλάκισή του. 

 Ο δράστης συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εξακολουθεί να είναι αμετανόητος για την πράξη του. 

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 50χρονου αγιογράφου, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχασε τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Ο αδερφός του θύματος είχε φύγει από τη ζωή από καρκίνο.

Ανακοίνωση για την δολοφονία εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναφέρει:

 Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

 Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

 Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα