Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Προκλητικός και ψυχρός ο δολοφόνος της Καρολάιν – Δήλωσε έγγαμος και χήρος

Εντεκα μήνες μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Το βλέμμα του παγωμένο, η εμφάνισή του ιδιαίτερα περιποιημένη, ένα κομψό κοστούμι και γραβάτα, αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το κοστούμι, ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Ο 34χρονος πιλότος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζώου  συντροφιάς και δύο πλημμελήματα, ψευδή καταγγελία στις αρχές και ψευδή κατάθεση κατ΄εξακολούθηση.

Λίγο μετά τις 09:00 ο κατηγορούμενος, με το κεφάλι ψηλά παρά το βαρύ κατηγορητήριο, εισήλθε στη δικαστική αίθουσα. Κάθισε στο εδώλιο ανέκφραστος.

«Έγγαμος και χήρος»
Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η προκλητική του συμπεριφορά όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία του, με τον ίδιο να δηλώνει «έγγαμος και χήρος».

Πριν από τη διακοπή της δίκης, μετά το αίτημα της υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο με τον 34χρονο πιλότο να την κοιτάζει μες στα μάτια.

«Ισχυρίστηκε ο εντολέας από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Βρισκόταν σε ψυχική διέγερση», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στη δικαστική αίθουσα δεν βρέθηκαν οι γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι παρέμειναν στο σπίτι τους στην Αλόννησο έχοντας στην αγκαλιά τους τη μικρή Λυδία.

«Η μικρή Λυδία είναι μια χαρά. Παρακολουθείται από τους γιατρούς. Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είναι χαρούμενη. Θα μιμηθεί τη μαμά της απλά να μην είναι τόσο άτυχη», δήλωσε ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα φιλοζωικών σωματείων να παρίσταται στη διαδικασία προς υποστήριξη της κατηγορίας όσο αφορά το αδίκημα της θανάτωσης της Ρόξυ, του αγαπημένου σκύλου της Καρολάϊν που ο κατηγορούμενος σκότωσε επισης και κρέμασε στην κουπαστή εσωτερικής σκάλας της μεζονέτας στα Γλυκα νερα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων στον ακροατήριο

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα