Κορονοϊός: Κλείδωσε η τέταρτη δόση εμβολίου - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Κλείδωσε η τέταρτη δόση εμβολίου - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Φαίνεται, πως κλείδωσε η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα (5/4) στις 18:00 από τον Μάριο Θεμιστοκλέους και την Μαρία Θεοδωρίδου.

Το πράσινο φως για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου έναντι του κορονοϊού στους άνω των 60, ανάβει η Επιτροπή εμβολιασμών, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει ισχυρή σύσταση ιδίως στους άνω των 70 ετών για να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου. Αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα μπορούν να την κάνουν, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η τέταρτη δόση του εμβολίου χορηγείται μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Το Γραφείο Τύπου του υπ. Υγείας σε δελτίο του αναφέρει ότι, σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Υγείας, το βασικό σκέλος της αποψινής ενημέρωσης αφορά την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο άλλαξαν τα ισχύοντα για τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν πλέον ισχύ 9 μηνών ενώ τα πιστοποιητικά νόσησης 180 ημερών, δηλαδή 6 μηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα