Ο άγραφος νόμος των φυλακών για παιδοκτόνους, βιαστές και δολοφόνους

Ο άγραφος νόμος των φυλακών για παιδοκτόνους, βιαστές και δολοφόνους

Πριν μερικές ημέρες ο 33χρονος Πολωνός που ομολόγησε τη δολοφονία του 7χρονου υιού της συντρόφου του αυτοκτόνησε θυμίζοντας μας μερικές ανάλογες αυτοκτονίες Ελλήνων κρατουμένων κατά το παρελθόν.

Αν και οι ελληνικές φυλακές δεν είναι από τις πιο σκληρές του κόσμου, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου παιδοκτόνοι, βιαστές και δολοφόνοι γυναικών έχουν καταγγείλει ότι οι συγκρατούμενοι τους, τους κάνουν τη ζωή δύσκολη μέσα στη φυλακή.

Μανώλης Δουρής

Η πιο πολυσυζητημένη υπόθεση παιδοκτονίας στην Ελλάδα. Ο Μανώλης Δουρής καταδικάστηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία του γιου του, του μικρού Νίκου. Κατά τη μεταφορά του στις φυλακές στη Τρίπολη, ξεσπάνε ταραχές στο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπου οι κρατούμενοι απειλούν ότι αν μεταφερθεί εκεί θα βάλουν φωτιά στη φυλακή. Μεταφέρεται στις σκληρές φυλακές της Κέρκυρας, αλλά κατά τη μεταφορά του βιάζεται και πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Στις πρώτες εικόνες κατά την άφιξη του οι εικόνες όπου ο Δουρής είναι παραμορφωμένος από τα χτυπήματα παγώνουν τον κόσμο. Αλλάζει συνέχεια σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά η συμπεριφορά των συγκρατουμένων του είναι η ίδια παντού. Μετά από 2,5 χρόνια αυτοκτονεί με ένα καλώδιο τηλεόρασης.

 Αντώνης Δαγκλής

Ο σκληρός δολοφόνος των ιερόδουλων, που είχε σοκάρει την ελληνική κοινωνία, αυτοκτόνησε μόλις σε 6 μήνες που παρέμεινε στη φυλακή. Βρέθηκε απαγχονισμένος, ενώ και ο κρατούμενος που ήταν στο ίδιο κελί μαζί του είχε αυτοκτονήσει και αυτός λίγες ημέρες πριν.

 Δημήτρης Βάκρινος

Ο serial killer που σκότωνε επειδή ένιωθε μειονεκτικά για το ύψος του, από τη πρώτη στιγμή έπεσε θύμα κακοποίησης στη φυλακή, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει με κορδόνια παπουτσιού, στις τουαλέτες του σωφρονιστικού ιδρύματος του Κορυδαλλού. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα