Πάτρα: Οι καταθέσεις φωτιά που οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Οι καταθέσεις φωτιά που οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τρεις καταθέσεις φωτιά είναι αυτές που έριξαν φως σε όσα εξελίχθηκαν μέχρι τον θάνατο του κοριτσιού και επέτρεψαν στους αστυνομικούς να δέσουν την υπόθεση και να προχωρήσουν στη σύλληψη.

Οι καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντίδρασή της την ώρα που έφευγε από τη ζωή η 9χρονη Τζωρτζίνα είναι όπως φαίνεται αυτές που έκαψαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας 

Η πρώτη κατάθεση είναι της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η Πισπιρίγκου όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς. Η 9χρονη Τζωρτζίνα έχει ξεκινήσει να έχει σπασμούς έχει πάθει καρδιακό επεισόδιο και η μητέρα της βγαίνει από το δωμάτιο για να ζητήσει βοήθεια. Απευθύνεται στη νοσηλεύτρια η οποία βρίσκεται στη στάση των νοσηλευτών που βρίσκεται στη μέση του διαδρόμου.

«Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μού έδωσε την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου να μετακινήσουμε το παιδί (Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μού είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι μού έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα γιατρό», δήλωσε η νοσηλεύτρια για τις στιγμές πριν τον θάνατο του κοριτσιού». Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε χάσει ήδη δύο παιδιά και η συμπεριφοράς της δεν έδειχνε την ανάλογη ταραχή.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή 

Η δεύτερη πολύ βασική κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος πρώτος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία έφτανε τα 6,5 mg. Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσδιόρισε το επίμαχο μισάωρο οπότε και το παιδί έχασε τη ζωή του, για να πάρουν εν συνεχεία καταθέσεις οι αστυνομικοί και να προσδιορίσουν ότι ήταν εκείνο το μισάωρο η μητέρα έμεινε μόνη της με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση. 1- 5 λεπτά από την ενδομυϊκή χρήση, 5 -10 λεπτά ενδορινικά και 15 - 20 λεπτά από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια η οποία μπορεί αν δεν αντιμετωπιστεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή».

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς ήταν παλαιότερα νοσηλεύτρια γνώριζε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χορηγήσει την ουσία ακόμα και ενδοφλέβια.

Η κατάθεση του γιατρού από το Ωνάσειο
 Η τρίτη αποκαλυπτική κατάθεση που έδωσε την υπόθεση ήρθε από έναν γιατρό από το Ωνάσειο. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της , είχε πρόβλημα με την καρδιά της.

 Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή και υποστήριζαν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει θωρακιστεί το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει» από την καρδιά του. Τελικά, το 9χρονο παιδί πέθανε από πρόβλημα στην καρδιά…

 «Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα, (δηλαδή ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη και πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό της παρά την τοποθέτηση απινιδωτή».

Ανθρώπινο χέρι είχε αποσυνδέσει το οξύμετρο

 Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, ένα καθοριστικό στοιχείο για την πορεία των ερευνών για τα τρία νεκρά παιδιά, είναι ότι ανθρώπινο χέρι φέρεται να είχε αποσυνδέσει το οξύμετρο που θα προειδοποιούσε εγκαίρως για την πτώση των σφυγμών της Τζωρτζίνας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με την μικρή Τζωρτζίνα ειχε αποσυνδεθεί, την ημέρα που χάθηκε από τη ζωή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπέμψει τον ήχο προειδοποίησης για πτώση των σφυγμών του παιδιού, ώστε να σπεύσουν νωρίτερα οι γιατροί.  

Το περιστατικό έγινε στις 29 Ιανουαρίου λίγο μετά τις 2.30 όταν νωχελικά και ψύχραιμα σύμφωνα με τις μαρτυρίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα είχε ένα επεισόδιο.

Δεν λειτουργούσε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που πήγαν στον θάλαμο, διαπίστωσαν πως το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Ενώ θα έπρεπε να κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο- ειδοποίηση όταν πέφτουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το κοριτσάκι ήταν απνοϊκό, δηλαδή χωρίς ανάσα. Κι όμως το σήμα κινδύνου από το οξύμετρο δεν βγήκε ποτέ. Η εκτίμηση είναι πως ανθρώπινο χέρι το είχε αποσυνδέσει, ώστε πιθανόν να μην ειδοποιηθούν νωρίτερα οι γιατροί, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Το «άλλοθι» και στα SMS 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι για τον θάνατο της κόρης της, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως η 33χρονη κατηγορούμενη προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλλοθι όταν έκανε τη μοιραία «επίθεση» στο παιδί της.

Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη μητέρα ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν την Τζωρτζίνα, και υποτονική στο να καλέσει τους γιατρούς για βοήθεια.

Αργότερα, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε SMS σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ένα από αυτά.

Πάτρα: Νέα στοιχεία για την τοξική κεταμίνη - Ο θάνατος της 9χρονης ήταν μαρτυρικός και βασανιστικός

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα