Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του. Στο μικροσκόπιο οι μελανιές στο σώμα της Τζωρτζίνας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του. Στο μικροσκόπιο οι μελανιές στο σώμα της Τζωρτζίνας

Ήμουν λίγο σοκαρισμένη με όσα άκουγα για κόντρες και γαλόνια, τρελαίνεσαι. Προσπαθούν όλοι με νύχια και με δόντια να βρούνε την αλήθεια. Ότι είναι δύσκολο, έχουν γίνει κάποια λάθη κι είχαν εκτιμηθεί αλλιώς κάποια ευρήματα στα παιδιά. Η οικογένεια περιμένει να λάμψει η αλήθεια. Είναι γονιδιακό; Παθολογικό; Δολοφονία;

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ένα από τα παιδιά είναι σαν να μιλά μέσα από τον τάφο του και τώρα προσπαθούν όλοι οι ειδικοί να ακούσουν τι τους λέει. Υπάρχει ένα εύρημα σημαντικό που σαφώς αξιολογείται  είπε η Αγγελική Νικολούλη, λίγο πριν περάσει σε διαφημιστικό διάλειμμα.

Στη συνέχεια ωστόσο, επειδή υπήρξε βροχή ερωτήσεων από τηλεθεατές, η ίδια επανήλθε στο θέμα και σημείωσε:

Να πω κάτι παραπάνω για μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη; Έτυχε από δική μου πηγή να γίνω αποδέκτης μιας σημαντικής πληροφορίας, ότι ένα από τα νεκρά παιδιά είναι σαν να μιλάει, σαν να δείχνει κάτι στους ειδικούς ερευνητές.  Σαν να τους λέει για ψάξτε αυτό εδώ: πώς μπήκε στο σώμα μου αυτό; Aυτό αξιολογείται και πάει αλλού την ιστορία. Πού την πάει; Ε δεν γίνεται να τα πω όλα σε  μια τέτοια εκπομπή για μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Ανοίγει κι άλλο δρόμο στην έρευνα, συγκεκριμένο…

Μία μαρτυρία – «φωτιά» έφτασε στην εκπομπή για το θρίλερ των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Το πρόσωπο – κλειδί που μίλησε στο Φως στο Τούνελ, τίθεται στη διάθεση των Αρχών.

«Η Τζωρτζίνα ήταν εδώ σ’ εμάς λίγο πριν πεθάνει όταν πια δεν μπορούσε να συνεννοηθεί. Δεν επικοινωνούσε, δεν μιλούσε. Μόνο τα χέρια της κούναγε και γέλαγε. Όταν το παιδί μας έβλεπε, έδειχνε ευτυχισμένο, γελούσε. Όταν βρισκόταν με πρόσωπο από τον οικογενειακό του χώρο άλλαζε… Έδειχνε φοβισμένο. Βλέπαμε ότι από την οικογένεια το ίδιο πρόσωπο δεν ακολουθούσε τις οδηγίες που δίναμε σε πολλά πράγματα. Δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μας κατηγόρησε ότι εμείς χτυπούσαμε την Τζωρτζίνα και την είχαμε μελανιάσει. Είδαμε όντως μελανιές στο χέρι του παιδιού. Και τα σημάδια ήταν έντονα… Βέβαια γίνανε αλλιώς, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Όταν βλέπεις το παιδί να πνίγεται από φλέματα και εκείνη την ώρα να φοβάται κιόλας, νομίζω τρέχεις να το βοηθήσεις. Αυτό ξέρω. Όταν απλά το κοιτάζεις να κοκκινίζει με απάθεια και τρέχεις μόνο όταν εμφανιστούν οι νοσηλεύτριες, είναι άλλο πράγμα… Έφτασε το ίδιο πρόσωπο να με ρωτάει αν έχω μιλήσει στην κυρία Νικολούλη. Αν με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει για την Τζωρτζίνα».

Καθοριστική αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα για την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Τις σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση προανήγγειλε η Αγγελική Νικολούλη, σχολιάζοντας μια πληροφορία που έλαβε στον αέρα της εκπομπής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκπομπής οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων τους φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στις έρευνες θα ενταχθεί και το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι θα λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, καθώς τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εξονυχιστικά.

Η έμπειρη δημοσιογράφος μιλώντας με αξιόπιστη πηγή από το περιβάλλον των ερευνών, υποστήριξε ότι το ένα από τα παιδιά «δίνει» στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές μετά τον θάνατό του. «Φαίνεται πως το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του» τόνισε η Αγγελική Νικολούλη, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές για την πορεία των ερευνών.

Μέσα στην εβδομάδα, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα. Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής του MEGA, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

Στο φως νέες μαρτυρίες

Μάρτυρας που προέρχεται από τα Σώματα Ασφαλείας, ανέφερε ότι η μητέρα των τριών παιδιών λίγους μήνες πριν παντρευτεί τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της, είχε εμφανιστεί σε συγγενικά του πρόσωπα σαν ετοιμοθάνατη από καρκίνο.

Την ενδιέφερε, σύμφωνα με την καταγγελία, το νεαρό μέλος της οικογένειας που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, με τον οποίο σύναψε σχέση. Μάλιστα, έλεγε στους γονείς του, να του επιτρέψουν να μείνει κοντά της το σύντομο διάστημα που της απέμενε στη ζωή. Η οικογένεια έδειξε ευαισθησία, αφού το ίδιο πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε και ένα μέλος της. Όταν αντιλήφθηκαν από την έρευνά τους ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τους έλεγε ψέματα, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Άλλη μαρτυρία μετέφερε την έρευνα σε ιατρικό χώρο, με την άτυχη Τζωρτζίνα μελανιασμένη στο σώμα της και τη μητέρα να κατηγορεί γι’ αυτό, νοσηλευτές.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας των παιδιών για όλα όσα συμβαίνουν και λέγονται τον τελευταίο καιρό. Επιβεβαίωσε το χωρισμό με τη γυναίκα του, κάτι που η ίδια είχε αναφέρει στο «Τούνελ» και αναφέρθηκε και στους θανάτους των παιδιών του.

«Θα έδινα και την ψυχή μου για να μην φωνάζουν την κόρη μου φόνισσα…

Την ίδια ώρα ο παππούς από την πλευρά της μητέρας των παιδιών μίλησε σοκαρισμένος στην εκπομπή για την τραγωδία που τους χτύπησε.

«Πλησιάζει το Πάσχα κι εμείς τραβάμε ένα Γολγοθά, σηκώνουμε τον δικό μας Σταυρό και θα έπρεπε πιστεύω να μας σεβαστούν όλοι. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους. Αστυνομικές Αρχές, ιατροδικαστικές Αρχές και όσοι είναι αρμόδιοι. Να το τελειώσουν πολύ γρήγορα, να ηρεμήσουμε όλοι. Αν μπορούσα να δώσω την ψυχή μου για να σταματήσουν να διαπομπεύουν τα παιδάκια, τις ψυχούλες που χάθηκαν και να φωνάζουν την κόρη μου φόνισσα, θα την έδινα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το παιδί μου, ό,τι και να λένε…».

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα