Ανδραβίδα: Πώς έγινε το τετραπλό φονικό – Σοκάρει η ιατροδικαστική. Το απρόοπτο που χάλασε τα σχέδια του δράστη

Ανδραβίδα: Πώς έγινε το τετραπλό φονικό – Σοκάρει η ιατροδικαστική. Το απρόοπτο που χάλασε τα σχέδια του δράστη

Ανθρωποκυνηγό για την σύλληψη του  βασικού  υπόπτου της αποτρόπαιας τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα. Ο 61χρονος κάτοικος της περιοχής που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών αναζητείται εντός και εκτός Ηλείας.

Η είσοδος στο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι, την 37χρονη σύζυγό του Μαρία και τα δύο από τα τρία παιδιά τους 1,5 και 2.5 ετών, μπήκε στο σπίτι τους περίπου στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δράστης του αιφνιδίασε αφού μπήκε στο σπίτι από την πίσω πλευρά όπου υπάρχει αυλή. Οι αστυνομικοί βρήκαν μετέπειτα το σπίτι χωρίς ηλεκτροδότηση, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν το σπίτι δεν ηλεκτροδοτείτο λόγω οφειλής ή ο δράστης έκοψε το ρεύμα πριν μπει.

Το κίνητρο της τετραπλής δολοφονίας είναι ένα ζητούμενο που σε συνδυασμό με το χαρακτήρα του υπόπτου, οδήγησε στην τραγωδία. Εικάζεται πως υπήρξαν οικονομικές διαφορές που δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, αλλά και πάλι δεν μπορεί να ειπωθεί με μεγάλη βεβαιότητα αυτό. Ο δράστης χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο εκτέλεσε τον 32χρονο και την 37χρονη και έπειτα στράφηκε στα παιδιά. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ σε ένα πρωτοφανές έγκλημα. Να δουν σε τι χρόνο συνέβησαν τα γεγονότα.

Την γλίτωσε από θαύμα ο 12χρονος

Το τρίτο παιδί της οικογένειας στάθηκε τυχερό μέσα σε αυτό το δράμα. Απουσίαζε την ώρα που ο δολοφόνος εισήλθε στο σπίτι, αλλά και όταν επέστρεψε είχε μαζί τους φίλους του από το παιχνίδι. Όταν λίγο πριν τις εφτά χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του, για να μπει στην οικογένειά του, ο δράστης θορυβήθηκε. Δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει το διαφαινόμενο σχέδιό του. Είχε σκοτώσει και τα δύο παιδιά - πιθανόν φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς. Είχε μεταφέρει τις σορούς των γονιών πάνω στο τρέιλερ που βρισκόταν στην αποθήκη και ετοιμαζόταν να βάλει εκεί και τη σορό του 2,5 ετών αγοριού, καθώς βρέθηκε ακριβώς δίπλα στο έδαφος. Αυτό το παιδί μαζί με το μικρότερο της οικογένειας δεν πρόλαβε να τα μεταφέρει και εντοπίστηκε από το μεγαλύτερο αδερφάκι του μέσα στο σπίτι. Εικάζεται πως σκοπός του ήταν να μεταφέρει τα πτώματα για να αποκρύψει το έγκλημα. Ακούγοντας λοιπόν το 12χρονο και τους φίλους του στην πόρτα του σπιτιού, εγκατέλειψε βιαστικά το σπίτι, φεύγοντας και πάλι από την πίσω πλευρά μέσα από οικόπεδα. Άλλωστε η απόσταση με το σπίτι του βασικού υπόπτου δεν είναι μεγαλύτερη των δύο λεπτών με τα πόδια. Ο 12χρονος μπήκε στο σπίτι αναζητώντας να δει τι έχει συμβεί και δεν του ανοίγουν οι δικοί του από παράθυρο στην πίσω πλευρά. Ευτυχώς για αυτόν ο δράστης είχε φύγει. Ειδάλλως και αυτό εκτιμάται πως θα το σκότωνε, αφού ούτε τα δύο μικρά αγοράκια δεν τα άφησε να ζήσουν μετά τη δολοφονία των γονιών.

Η διαφυγή με το αγροτικό

Ήδη οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Ανδραβίδα, είχε στρέψει τα φώτα στον βασικό ύποπτο. Υπήρχαν άνθρωποι που αμέσως εκτίμησαν ποιος είναι δράστης. Και προφανώς και οι αρχές βάδισαν στον ίδιο δρόμο. Βέβαια έλεγξαν το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που “είδαν” τον δράστη και τις κινήσεις του.

 Έτσι από νωρίς το πρωί όταν παρουσία δικαστικής λειτουργού, μπήκαν στο σπίτι του βασικού υπόπτου που απουσίαζε. Το έκαναν φύλλο και φτερό, βρήκαν κάποια όπλα αλλά και τα κινητά του, κλειστά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης οπλοφορεί, ίσως και με το όπλο που διαπράχθηκαν οι τέσσερις δολοφονίες και διέφυγε με το αγροτικό του όχημα και όχι με το πολυτελές επιβατηγό ΙΧ του. Φαίνεται πως δεν έχει κινητό τηλέφωνο μαζί του ή τουλάχιστον κάποιο από αυτά που χρησιμοποιούσε, επιδιώκοντας να αποφύγει τον εντοπισμό του από το σήμα του.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική στις σορούς των τεσσάρων μελών της οικογένειας

Ολοκληρώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Πάτρα, η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των τεσσάρων μελών τής οικογένειας από την Ανδραβίδα, που δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους την περασμένη Τετάρτη.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, τόσο η σορός του 32χρονου πατέρα, όσο και η σορός της 37χρονης μητέρας έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλo.

Όσον αφορά τα δύο παιδιά, ηλικίας τριών και δύο ετών αντίστοιχα, η κ. Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών», ενώ σχετικά με την ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, ανέφερε ότι «από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 9:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου».

Επίσης, έχει γίνει δειγματοληψία για ίχνη DNA, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να αξιοποιηθούν για την ταυτοποίηση του δράστη.

Στο μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα, κατοίκου της Ανδραβίδας, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-«κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τα ίχνη του έχουν χαθεί από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που πιθανόν να γνωρίζουν κάτι και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόοδο των ερευνών, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι και την αποθήκη, όπου είχαν εντοπιστεί οι τέσσερις σοροί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα