Πάτρα: Στο μικροσκόπιο ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας και οι γρατζουνιές στη μύτη της Μαλένας

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας και οι γρατζουνιές στη μύτη της Μαλένας

Νέα στοιχεία για το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση. 

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έχει ήδη ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων των Αθηναίων γιατρών, που είχαν ασχοληθεί με την υγεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν και οι γιατροί που νοσήλευσαν την Μαλένα το 2019.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένουν και τον πλήρη φάκελο με τις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συγκριθούν με τα ευρήματα του Ωνασείου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών», χωρίς να υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα καμία απόδειξη, επικεντρώνεται γύρω από ένα πρόσωπο.

Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας
Το Mega αναφέρθηκε σε μία κινητοποίηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των γιατρών και των ιατροδικαστών, που συνέβη μετά την ανακοπή που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 11 Απριλίου του 2021. Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, το κοριτσάκι υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

«Πιστεύαμε ότι το είχαμε “ασφαλισμένο” αυτό το παιδί. Την περασμένη άνοιξη η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Η Τζωρτζίνα τότε με τη βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και απεβίωσε», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης: «αιφνίδιο συμβάν, αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία ‘αιφνίδια συμβάντα’ σε τρία παιδιά με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί του Ωνασείου, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021, έχουν δώσει σημαντικά στοιχεία στους αξιωματικούς που διερευνούν την υπόθεση. Συγκεκριμένα, έχουν δώσει στους αστυνομικούς τα δεδομένα από τον απινιδωτή και τον βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, ώστε να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, τα στοιχεία «δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.».

Οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας και το ημερολόγιο νοσηλείας
Στο «μικροσκόπιο» έχε μπει και ο θάνατος της Μαλένας. Το κοριτσάκι ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, που κατέληξε αιφνίδια στις 13 Απριλίου 2019 από αδιευκρίνιστα αίτια και σύμφωνα με τη νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατός της αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Η επιστημονική επιτροπή, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας, έχει στα χέρια της το ημερολόγιο του νοσοκομείου, με όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο, έως την ημέρα που κατέληξε.

Δύο ημέρες πριν το κοριτσάκι εκπνεύσει, οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάσταση της υγείας της «άριστη», την επόμενη ημέρα «καλή», ενώ το πρωινό της επίμαχης ημέρας «άριστη» και «χωρίς προβλήματα». Στις 16:40 το απόγευμα, σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας, το κοριτσάκι έβγαλε ένα βρόγχο και εξέπνευσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι τρεις ιατροδικαστές έχουν στα χέρια τους τον φάκελο, αλλά και τις φωτογραφίες για τις μικροεκδορές, που είχε η Μαλένα ψηλά στη μύτη της. Η ιατροδικαστής είχε αποδώσει, τότε, τις εκδορές στο ίδιο το παιδί. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν εκ νέου, καθώς οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές και εξετάζεται, εάν ένα παιδάκι 3,5 ετών, μπορεί να προκαλέσει στον εαυτό του αυτές τις γρατζουνιές στο συγκεκριμένο σημείο της μύτης! Οι εκδορές έχουν διαγώνια φορά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα