Δολοφονία Άλκη: Εντοπίστηκε σουγιάς στο αυτοκίνητο του 12ου εμπλεκόμενου

Δολοφονία Άλκη: Εντοπίστηκε σουγιάς στο αυτοκίνητο του 12ου εμπλεκόμενου

Νέα εξέλιξη σημειώνεται στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη, καθώς έγινε γνωστό από τις αστυνομικές Αρχές ότι στο αυτοκίνητο του 22χρονου που παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία, το πρωί, εντοπίστηκε σουγιάς, ο οποίος έχει ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και DNA.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξέτασαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον 22χρονο αποκαλούμενο ως Ντίνο. Ο 12ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το οποίο συμμετείχε στο φονικό επεισόδιο και στο οποίο επέβαιναν τρεις εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα, τονίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη επίθεση.

Πληροφορίες του thesstoday.gr, αναφέρουν ότι ο 22χρονος Τ.Κ., που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, οδηγούσε ένα αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στο όνομα του πατέρα του. Ο 22χρονος παραδέχεται μεν ότι οδηγούσε το όχημα, όμως, αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δολοφονική επίθεση. Μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του, σήμερα, στις αστυνομικές Αρχές, ο 22χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα.

“Δεν συμμετείχε, δεν είναι οργανωμένος οπαδός” λέει η οικογένεια του 22χρονου
Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του 22χρονου, αναφέρει πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο και ότι μετέφερε εν αγνοία του τα υπόλοιπα άτομα στο σημείο της μετέπειτα δολοφονίας του Άλκη. “Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή”, επισημαίνει η οικογένεια του 22χρονου, συμπληρώνοντας ότι “αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν”.