Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δείχνει εξωτερική παρέμβαση. Εβδομάδα εξελίξεων για τα τρία κοριτσάκια

Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δείχνει εξωτερική παρέμβαση. Εβδομάδα εξελίξεων για τα τρία κοριτσάκια

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις για τον μυστηριώδη θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.
Αρχικά θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 15 γιατροί και νοσηλευτές από δύο νοσοκομεία της Πάτρας και δύο των Αθηνών.

Μεταξύ αυτών και ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021. Στη συνέχεια θα καταθέσουν 7 ιατροδικαστές.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης αναμένεται να βγουν τις επόμενες ημέρες και εκτιμάται πως θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.

Δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και οι γενετικές εξετάσεις, ενώ, για να αποκλειστούν ή να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο της εκταφής.

Προηγμένες εξετάσεις γενετικής ενδεχομένως να δείξουν κάποια αιτιολογική σχέση μεταξύ των τριών θανάτων.

Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση
Σε μία νέα αποκάλυψη για την υπόθεση προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Οι απαντήσεις από τον βηματοδότη
Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση, αφήνοντας δύο σαφή και δραματικά ενδεχόμενα.

Η αποκάλυψη αυτή θα ληφθεί υπόψιν από τις ανακριτικές Αρχές καθώς αποτελεί κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να εξηγήσει τον θάνατο του κοριτσιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα