Κορονοϊός: Τρία παιδιά κάτω των 17 ετών διασωληνωμένα σε ΜΕΘ

Κορονοϊός: Τρία παιδιά κάτω των 17 ετών διασωληνωμένα σε ΜΕΘ

Τρία παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Το δύο από αυτά διασωληνώθηκαν λόγω Covid ενώ το τρίτο είναι διασωληνωμένο καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο της Αθήνας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω τροχαίου, αλλά βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Πρόκειται για τρία αγόρια, όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ με τις ηλικιακές ομάδες των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το ένα παιδί είναι 22 μηνών από την Αλεξανδρούπολη και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή, ωστόσο παρουσίασε βελτίωση σήμερα.

Το παιδάκι που διασωληνώθηκε μετά το τροχαίο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ και το τρίτο παιδί εισήχθη σε νοσοκομείο της Αθήνας με σπασμούς που πιθανόν οφείλονται στη νόσο, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα. Τα δύο παιδιά έχουν ηλικία 13 ετών.

Σύνδρομο MIS-C: Aναμένεται να δούμε νέα περιστατικά – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Το 77% των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόνο το 23% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

 Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη, ενώ το 85% έχουν ηλικία άνω των 70 ετών ή/και πάσχουν από υποκείμενο νόσημα.

Το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν σε νοσοκομείο 493 ασθενείς του κοροναϊού.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα