Εικόνες σοκ έρχονται από μονάδα εκτροφής ζώων στην Κω

Εικόνες σοκ έρχονται από μονάδα εκτροφής ζώων στην Κω

Εικόνες σοκ έρχονται από μονάδα εκτροφής ζώων στην Κω.
Πρόκειται για ζώα που είναι εμφανώς σε τραγική κατάσταση, όχι σε κάποια χώρα της Αφρικής που μαστίζεται από ξηρασίες, αλλά σε ένα από τα πιο τουριστικά και πιο πλούσια νησιά της χώρας μας. Την Κω.

Ζώα, τα οποία όπως θα πουν οι φιλόζωοι, όχι μόνο ανήκουν σε κτηνοτρόφους αλλά ο χώρος που βρίσκονται, σύμφωνα με την καταγγελία τους, έχει κριθεί νόμιμος αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως επιδοτείται.

Η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια μετά από ενέργειες της φιλοζωικής, ωστόσο τα στόματα στο νησί παραμένουν κλειστά αν και όλοι ήξεραν τις συνθήκες στην κατ’ ευφημισμόν κτηνοτροφική μονάδα.

Ο τοπικός Τύπος στηλιτεύει την αδιαφορία των τοπικών Αρχών που όπως φαίνεται δεν έλεγχαν ποτέ τι συμβαίνει, δεν είδαν και δεν άκουσαν όσα αδιανόητα συμβαίνουν στο νησί.

Είναι απορίας άξιο πώς διατηρούσαν την άδεια κτηνοτρόφου και εισέπρατταν τις επιδοτήσεις για τα ζώα, δεδομένου ότι και τα δύο προϋποθέτουν τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και την ευζωία των ζώων.

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν αστυνομικοί μετά από την καταγγελία μίας ζωόφιλης κατοίκου της Κω.

«Συνελήφθησαν στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω, δύο ημεδαποί οι οποίοι εξέτρεφαν παραγωγικά ζώα παραβιάζοντας τους κανόνες ευζωίας τους. Οι ιδιοκτήτες του χώρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν σε δίκη η οποία θα συνεχιστεί στις 11/2».

«Έχουν δικηγόρο τον αντιδήμαρχο», λένε άνθρωποι που κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Στο ίντερνετ έχει φτιαχτεί ακόμα και ειδική σελίδα, ενώ σε διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών, ήδη περίπου 8.000 άνθρωποι διαμαρτύρονται.

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν την αδιανόητη κατάσταση και απαιτούν οι ποινές να είναι αυστηρές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα