Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια οι γονείς και οι φίλοι του 19χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια οι γονείς και οι φίλοι του 19χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

Τρεις οικογένειες, ενωμένες σαν μια γροθιά, φτάνουν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Προηγούνται οι γονείς του Άλκη και ακολουθούν οι τρεις φίλοι που ήταν το βράδυ της δολοφονίας μαζί του, με την οικογένειά τους.

Με νωπά ακόμα τα τραύματά του από το δρεπάνι στο γλουτό και κουτσαίνοντας ο νεαρός με την γκρι φόρμα ανεβαίνει τα σκαλιά. Γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα δολοφονικά χτυπήματα αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τη φρίκη που έζησε.

Φτάνουν στο γραφείο της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση του Άλκη, για να δηλώσουν ότι θα είναι παρόντες και αποφασισμένοι να δουν τους δολοφόνους του 19χρονου φοιτητή να τιμωρούνται υποδειγματικά.

«Απ’ όλο το σκηνικό θυμάται το άσπρο αυτοκίνητο. Όταν τους πλησίασαν, ο ένας είπε «Τι ομάδα είστε ρε;». Ο άλλος είπε «Πάμε να φύγουμε, δεν τους ξέρουμε αυτούς» και ο πρώτος ανταπάντησε «Δεν με νοιάζει, θα τους φάμε». Σε αυτή τη φάση της στιχομυθίας ο ένας φίλος του Άλκη πρόλαβε και πέρασε ανάμεσά τους. Έφαγε κάνα δυο μπουνιές στην πλάτη και το επόμενο παιδί που πήγε να περάσει ανάμεσά τους, το μαχαίρωσαν στον γλουτό», αποκαλύπτει συγγενής ενός εκ των τριών τραυματιών.

«Βγήκα να δώσω ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Το άσχημο αυτό γεγονός θα το δούνε στα δικαστήρια, εκεί θα δοθεί η λύση. Θέλουμε να δούμε μια κάθαρση από αυτά τα άσχημα γεγονότα που γίνονται τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πατέρας του Άλκη.

Έξω απο τα δικαστήρια ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, επέδειξε στους δημοσιογράφους μια φωτογραφία-ντοκουμέντο με ένα μαχαίρι καρφωμένο σε μια ξύλινη επιφάνεια λέγοντας ότι την έχει ανεβάσει στα σοσιαλ μίντια ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη της ομάδας τους εναντίον του Άρη τον περασμένο Νοέμβρη.

Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας που διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσυνης για το ενδεχόμενο υποκίνησης βίας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες και βίντεο του Γιώργου Σαββίδη να φωνάζει συνθήματα με προκλητικό τρόπο σε δρόμο έξω από το γήπεδο του Άρη. Μάλιστα, καταγράφει με το κινητό του όλο το σκηνικό και κάνει ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Παραδόθηκε ο «Αθηναίος»
Απευθείας στην 7η ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε και παραδόθηκε ο 25χρονος Έλληνας που διέφευγε της σύλληψης για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Πρόκειται για τον νεαρό που αναζητούσαν στην Αθήνα οι αρχές και ο οποίος αποτελεί μυστήριο καθώς δεν έχει φάκελο στην αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί ούτε καν προσαχθεί ποτέ και αμέσως μετά το φονικό σκηνικό στη Χαριλάου, εξαφανίστηκε.

Τώρα ο μόνος που μένει, είναι ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία, σε βάρος του οποίου αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το «ένοχο» τραύμα στην παλάμη
Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα ένα στοιχείο που χαρακτηρίζεται αδιάσειστο. Στη δεξιά παλάμη ενός 22χρονου σεσημασμένου με καταγωγή από την Αλβανία από την ομάδα των 11, υπάρχει τραύμα, που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης. Ο ίδιος στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι τραυμάτισε τους δύο φίλους του Άλκη με το μαχαίρι, αρνείται όμως πως μαχαίρωσε τον 19χρονο. Μετά το δολοφονικό χτύπημα πέταξε το μαχαίρι σε έναν υπόνομο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση και τον ανέκριναν, θεωρούν πλέον πως έχουν στα χέρια τους, το στοιχείο κλειδί για τον δράστη της ανθρωποκτονίας. Τον φονιά που έδωσε στον αδικοχαμένο φοιτητή τη χαριστική βολή όταν ψυχορραγούσε από τα χτυπήματα που είχαν προηγηθεί στα σκαλιά της οδού Θεοδόση Γαζή.

Ο 22χρονος σεσημασμένος για επεισόδια οπαδικής βίας, φέρεται να ήταν και ο συνοδηγός στο λευκό Citroen. Δίπλα στον 23χρονο που συνελήφθη πρώτος και φέρεται να κατονόμασε τους συνεργούς του.

Οι συλληφθέντες έχουν αρχίσει να αλληλοκατηγορούνται, επιχειρώντας να πετάξουν από πάνω τους τον τίτλο του δολοφόνου. Αναμένεται να απολογηθούν τμηματικά από αύριο μέχρι και την Παρασκευή με όλα τα στοιχεία να τους καίνε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα