Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους ομάδων – Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Άλκη

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους ομάδων – Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Άλκη

Ταυτόχρονη επιχείρηση πραγματοποίησαν οι Αρχές σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, αλλά και στο γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι κράνη, στυλιάρια και αλλά μεταλλικά αντικείμενα.

Τα ευρήματα θα μεταφερθούν για εξέταση.

Ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται συνολικά τρεις σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο συνέβη και στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και των Αμπελοκήπων.

Από την έφοδο στον σύνδεσμο των Αμπελοκήπων, προσήχθη ένα άτομο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο άτομο βρισκόταν μέσα στον σύνδεσμο, με τις Αρχές να αναζητούν πιθανή του σχέση με τη δολοφονία του άτυχου 19χρονου.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των αξιωματικών που ασχολούνται με την υπόθεση, έχει μπει ένα ακόμα άτομο το οποίο συμμετείχε στην επίθεση κατά του Άλκη.

Πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, με ύψος 1.80 – 1.90, εξαιρετικά γυμνασμένο και με τη σημαντική λεπτομέρεια ότι διακρίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της δολοφονίας.

Οι Αρχές περιμένουν και τα στοιχεία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου φερόμενου δολοφόνου, προκειμένου να δουν με ποιους μίλησε πριν την επίθεση αλλά και μετά τον θάνατο του 19χρονου.

Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες, όπως συνέβη χθες κατά την έρευνα των Αρχών στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ «Θύρα 4» που βρίσκεται επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, συμμετείχαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Έφοδος της αστυνομίας σε συνδέσμους του Άρη & του Ηρακλή
Έρευνες και σε συνδέσμους του Άρη και του Ηρακλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Αρχές, στα πλαίσια των ερευνών που πραγματοποίησαν νωρίτερα σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, οι Αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους σε σύνδεσμο του Άρη, κοντά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αστυνομικοί βρέθηκαν μέσα στον σύνδεσμο, ο οποίος στεγάζεται σε οίκημα πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου.

Λίγο αργότερα, επιχείρηση πραγματοποίησαν και στο κτίριο της Αυτόνομης Θύρας 10, του κεντρικού συνδέσμου των οπαδών του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα στην οδό Μητρ. Γενναδίου εγκαταστάθηκαν δυνάμεις της Τάξης και της Ασφάλειας, ενώ αστυνομικοί της ΥΑΒΑΧ έλεγξαν το εσωτερικό του κτιρίου.

Σε νεοναζιστική φράξια οπαδών οι φερόμενοι ως δράστες
Όπως έχει προκύψει από την έρευνα για το ποιοι είναι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης του 19χρονου Άλκη, πρόκειται για μέλη της νεοναζιστικής φράξιας οπαδών που δρουν μέσα στη «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ (δηλαδή στον επίσημο σύνδεσμο της ομάδας) και διαφωνούν με την επίσημη γραμμή του συνδέσμου που πολλές φορές έχει ταχθεί κατά του ρατσισμού ή έχει συμπαρασταθεί σε μετανάστες.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε άλλους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη νεοναζιστική φράξια φέρεται να έχει πάρει μέρος σε επιθέσεις εναντίον μελών της ΚΝΕ, μαθητών στα σχολεία, ενώ τα μέλη της πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Φαίνεται, επίσης, να συμμετείχαν στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» και στον ξυλοδαρμό του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη που είχε δεχθεί βάναυση επίθεση από φασιστικά στοιχεία.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα