Αττική Οδός: Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για το φιάσκο – Δεν είχαν ούτε καύσιμα

Αττική Οδός: Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για το φιάσκο – Δεν είχαν ούτε καύσιμα

Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για τις εγκληματικές παραλείψεις αλλά και τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Με άδεια ντεπόζιτα, ακινητοποιημένα και χωρίς τη δυνατότητα να καθαρίσουν την Αττική Οδό από τα χιόνια, βρισκόταν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας τρία εκχιονιστικά της διαχειρίστριας εταιρείας την στιγμή που χιλιάδες οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι στον αυτοκινητόδρομο, σε πολικές θερμοκρασίες παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Η Αττική Οδός έκλεισε για… 100 ευρώ
Με βάσει τον σχεδιασμό ώστε να αποφευχθεί η διακοπή κυκλοφορίας, δόθηκε η εντολή στους οδηγούς να ενεργοποιήσουν τα τρία εκχιονιστικά της Αττικής Οδού κοντά στα διόδια της Κατεχάκη αλλά διαπιστώσαν ότι αυτά δεν είχαν καύσιμα.

Στόχος ήταν να βρουν διέξοδο τα αυτοκίνητα που άρχισαν να «κολλούν» στον κύριο οδικό άξονα Μαρκόπουλου – Ελευσίνας επειδή είχαν «διπλώσει» νταλίκες στο ύψος της Ανθούσας.

Έψαχναν και δεν έβρισκαν τους οδηγούς των εκχιονιστικών
Πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος έφθασε στον σταθμό της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη όπου υπήρχαν τα τρία εκχιονιστικά.

Για αρκετή ώρα μάλιστα οι πυροσβέστες αναζητούσαν τους οδηγούς που βρίσκονταν σε κλειστό χώρο.

Όταν τελικά τους εντόπισαν και τους ζήτησαν να βάλουν μπροστά τα εκχιονιστικά, εκείνοι τους είπαν ότι τα οχήματα δεν είχαν καύσιμα.

Τους πήγαν 200 λίτρα πετρέλαιο
Τα τραγελαφικά περιστατικά όμως δεν τέλειωσαν εκεί, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο vima.gr, όταν ζητήθηκε στους οδηγούς των εκχιονιστικών να βάλουν καύσιμα, εκείνοι ανέφεραν ότι είχαν εντολή αυτό να γίνεται μόνο από πρατήριο που βρισκόταν στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κάντζας.

Δηλαδή δεν προχώρησαν σε καμιά κίνηση να πάρουν καύσιμα από άλλα πρατήρια, με κόστος περίπου 100 ευρώ, γιατί δεν ήθελαν να διαθέσουν χρήματα από την «τσέπη» τους αφού η Αττική Οδός τους είχε επιβάλλει τη συμφωνία μόνο με το συγκεκριμένο δυσπρόσιτο πρατήριο.

Έτσι, όταν έγινε μεταφορά καυσίμων από γειτονικό πρατήριο προκειμένου να κινηθούν τα εκχιονιστικά, ήταν πλέον αργά, αφού η χιονόπτωση είχε εγκλωβίσει τα οχήματα που δεν είχαν κι αλυσίδες για να κινηθούν.

Αρκετοί οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 20 ώρες στον παγωμένο αυτοκινητόδρομο θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους.

Μega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα