Έκρηξη στη Συγγρού: Βρέθηκαν πάνω από 1.000 σφαίρες και όπλα στο σπίτι του 78χρονου

Έκρηξη στη Συγγρού: Βρέθηκαν πάνω από 1.000 σφαίρες και όπλα στο σπίτι του 78χρονου

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα που αφορούν στην καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε χθες το πρωί σε κτίριο στην αρχή της Λ. Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, η αρχική εκτίμηση για διαρροή αερίου παραμένει, μ’ ένα μεγάλο όμως ερωτηματικό εάν πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου, καθώς σήμερα διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο κτίριο που σημειώθηκε η έκρηξη, δεν διαθέτει εγκατάσταση φυσικού αερίου.
 
Κατά συνέπεια η αιτία της έκρηξης θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλο τομέα, κυρίως στο διαμέρισμα του 78χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη η οποία προκλήθηκε όπως όλα δείχνουν όταν ο ίδιος άνοιξε τον διακόπτη για το φως στο δωμάτιο του, με αποτέλεσμα ο σπινθήρας να προκαλέσει την έκρηξη.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα οι ειδικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, εντόπισαν μπουκάλα ή μπουκάλες υγραερίου, την οποία είχε τοποθετημένη στην κουζίνα του ο 78χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και μεγάλου μέρους του κτιρίου στον αριθμό 3 της Λ. Συγγρού.

Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο η διαρροή να προήλθε από την μπουκάλα υγραερίου στο διαμέρισμα του 78χρονου, κάτι που δικαιολογεί άλλωστε και τα σοβαρά τραύματα και εγκαύματα που ο ίδιος υπέστη.

Όσον αφορά στο μεγάλο εύρος των καταστροφών, αυτό προκύπτει καθώς το διπλανό κτίριο έχει εγκατάσταση παροχής φυσικού αερίου που είχε ως αποτέλεσμα να διογκωθεί η αρχική έκρηξη και το ωστικό της κύμα, καθώς επηρεάστηκε η παροχή φυσικού αερίου στο διπλανό κτίριο.

Τέλος στο διαμέρισμα του 78χρονου βρέθηκαν πάνω από 1.000 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου, μια παλιά καραμπίνα, ένα σκουριασμένο περίστροφο κι ένα πιστόλι αεροβόλο, καθώς ο 78χρονος επί χρόνια ήταν μέλος σκοπευτικού συλλόγου αλλά και μανιώδης κυνηγός, που όμως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του είχε σταματήσει, τόσο το κυνήγι όσο και την σκοποβολή. Πάντως, τόσο τα όπλα όσο και τα φυσίγγια είναι δηλωμένα από το παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν ανανεωθεί οι απαραίτητες άδειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα