Βιασμός 24χρονης: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα - Τι προσκόμισε στη νέα κατάθεση - Οι κρίσιμες καταθέσεις

Βιασμός 24χρονης: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα - Τι προσκόμισε στη νέα κατάθεση - Οι κρίσιμες καταθέσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας σε σουίτα ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη, σε πάρτι που διοργανώθηκε στην πρωτοχρονιά.

Η 24χρονη κοπέλα έδωσε σήμερα νέα κατάθεση, ενώ κλειδί στην υπόθεση αναμένεται να παίξουν και οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που έμειναν στο χώρο του πάρτι μέχρι το τέλος του, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν και στο ερώτημα αν η Γεωργία μετά την αποχώρησή της, επέστρεψε στο χώρο του πάρτι ή να πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό της.

Ωστόσο ένα βίντεο μέσα από τη σουίτα 401 του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα από την βραδιά όπου έγινε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο οποίο βρέθηκε η 24χρονη Γεωργία, δημοσίευσε το Mega.

Στο βίντεο φαίνεται ένας χώρος από τη σουίτα του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και φαίνεται ένα μικρό ηχείο και μία κάβα με ποτά. Στο βίντεο δεν διακρίνεται κάποιος από τους καλεσμένους ή τους διοργανωτές του πάρτι, ενώ το ηχείο παίζει δυνατά ελληνική μουσική.

Νέα κατάθεση από την 24χρονη  -Τι προσκόμισε 

Νέα  κατάθεση κλήθηκε να δώσει η 24χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση σε πάρτι που δέχτηκε 

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική  κατάθεση της 24χρονης που ξεκίνησε από τη μιάμιση το μεσημέρι ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, της 24χρονης που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη επιβεβαίωσε εκ νέου τα όσα έζησε και προσκόμισε  - τυπωμένα σε αντίγραφα- το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντήλλαξε μέσω κινητού τηλεφώνου με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως επίσης και τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν με τα ίδια πρόσωπα.

Ο δικηγόρος της κ. Ζιώγας, εξέφρασε μεταξύ άλλων, για ακόμα μια φορά την απορία του για ποιο λόγο δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η κατάθεση διεξήχθη  παρουσία ψυχολόγου, κάτι που προβλέπεται δικονομικά για ερευνώμενες πράξεις όπως ο βιασμός.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της

«Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο δικηγόρος της.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της και την αλήθεια των λεγόμενων της για το βράδυ του βιασμού της.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 24χρονη ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. 

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, αλλά όμως εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Πιστεύω ότι η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης από την ιατροδικαστή» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό τέθηκε και στην ανακρίτρια η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή» συμπλήρωσε. 

Σχολιάζοντας δε τη δημόσια δήλωση που έκανε, δια του συνηγόρου του, ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση όπου αρνήθηκε την καταγγελλόμενη πράξη, ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατά την άποψή μας όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την καταγγελία».   

Σε ερώτηση για την παρουσία ψυχολόγου κατά την κατάθεση που έδωσε σήμερα η 24χρονη, είπε ότι αυτό προβλέπεται δικονομικά. «Η παρουσία ψυχολόγου ήταν πολύ χρήσιμη. Είχε άλλο αέρα η Γεωργία, γιατί όσο κι αν θέλει να δείξει ότι είναι δυνατή είναι μία νέα κοπέλα. Κάθε φορά που λέει κάτι ζει ξανά ό,τι βίωσε μέσα σε αυτήν τη σουίτα», ανέφερε και εξέφρασε την πίστη του ότι «η ώρα της δικαίωσης θα έρθει γρήγορα». 

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας στην ίδια ανακρίτρια ο εργοδότης της 24χρονης, ο οποίος τη συνάντησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Η 17χρονη, η οποία συνόδευσε την καταγγέλλουσα φίλη της στο πάρτι αλλά αποχώρησε στη συνέχεια, δεν κατέθεσε σήμερα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

 «Ευχαριστώ για την αγάπη σας»

Νωρίτερα η 24χρονη Γεωργία κατέθεσε και στο αστυνομικό τμήμα και μίλησε στις κάμερες.

 «Ευχαριστώ για την αγάπη σας». Αυτά ήταν τα λόγια της 24χρονης Γεωργίας φτάνοντας στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

«Θέλω μόνο να βρω το δίκιο μου», λέει η 24χρονη.

 Η καταγγέλλουσα βρέθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου το πρωί για να καταθέσει σχετικά με τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος όπως υποστηρίζει της επιτέθηκε φραστικά, με στόχο να την κάνει να μη μιλήσει κατά την κατάθεσή της για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Ποιοι ακόμη θα κλιθούν να καταθέσουν - Κρίσιμες οι μαρτυρίες τριών γυναικών και ενός άνδρα που ήταν καλεσμένοι στο πάρτι

Οι ανακριτικές αρχές θα καλέσουν το σύνολο των ατόμων που βρέθηκαν την Πρωτοχρονιά στο συγκεκριμένο δωμάτιο, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τις κινήσεις της 24χρονης Γεωργίας, αλλά και των τεσσάρων ανδρών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, του mega ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που έμειναν στο χώρο του πάρτι μέχρι το τέλος του, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν και στο ερώτημα αν η Γεωργία μετά την αποχώρησή της, επέστρεψε στο χώρο του πάρτι ή να πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό της.

Έρευνα στα σπίτια δύο εμπλεκόμενων - Τι κατασχέθηκε

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του άνδρα που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο σπίτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξετάζονται από την αστυνομία.

Γι' αυτόν τον λόγο, ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών αναφέρουν ότι δεν έγινε ούτε προσαγωγή ούτε σύλληψη, αλλά ο λόγος της παρουσίας του στο μέγαρο είναι τυπικός και συνδέεται με τις παραπάνω κατασχέσεις.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έρευνα  στα σπίτια δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κατέσχεσε δύο κινητά προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Στη λίστα των σημερινών καταθέσεων έχουν προστεθεί και άλλα δύο πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της 24χρονης, δηλαδή ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης, αλλά και ένα φιλικό του πρόσωπο, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από τη Γεωργία το πρωί της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο.

Αντιφατικές καταθέσεις
Την ίδια ώρα, ο 27χρονος παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης.

«Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της», υποστήριξε ο 27χρονος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 17χρονης φίλης της και του φερόμενου ως διοργανωτή του πάρτι η Γεωργία ήταν εμφανές ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αντίθετα, ο 27χρονος που είχε συλληφθεί ισχυρίζεται πως η 24χρονη δεν ήταν υπό την επήρεια μέθης.

«Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της», είπε.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν, όμως, και για τις ώρες που έγιναν τα γεγονότα, καθώς στις 3 καταθέσεις οι νεαροί αναφέρουν διαφορετικές ώρες.

Σε μία από τις καταθέσεις της η Γεωργία «καίει» τον άνθρωπο που την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο καθώς υποστήριξε ότι και στο παρελθόν την είχε καλέσει να πάρει μέρος σε μια αντίστοιχο πάρτι, ρωτώντας την, μάλιστα, εάν θέλει να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Με έχει ρωτήσει σε παλαιότερο πάρτι του 2021 αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, για να μου προσφέρει και εγώ του απάντησα αρνητικά», είπε η 24χρονη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα