Σύρος: Μάθε παιδί μου γράμματα μέσα στο κρύο! Κλειστά τα λύκεια κατόπιν ψύχους

Σύρος: Μάθε παιδί μου γράμματα μέσα στο κρύο! Κλειστά τα λύκεια κατόπιν ψύχους

Τριτοκοσμικέ” συνθήκες στο Σχολικό Συγκρότημα Μάννα – Χωρίς θέρμανση εν μέσω πολικού ψύχους!
Εικόνες ντροπής στο σχολικό συγκρότημα Λυκείων στο Μάννα, με τους μαθητές να χρησιμοποιούν αερόθερμα γιατί δεν δουλεύει η θέρμανση! 
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Παρασκευή το σχολικό συγκρότημα για να γίνουν εργασίες στο σύστημα θέρμανσης
Ντροπιαστικές εικόνες από το Σχολικό Συγκρότημα Λυκείων στο Μάννα στη Σύρο

Εν μέσω πολικού ψύχους, με την θερμοκρασία στη Σύρο να είναι σταθερά κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, οι μαθητές και οι καθηγητές στο Σχολικό Συγκρότημα Λυκείων στο Μάννα υπέστησαν τεράστια  ταλαιπωρία, με αρκετούς μαθητές να χρησιμοποιούν  αερόθερμα για να αντέξουν το κρύο!

Ειδικά στο ΕΠΑΛ το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς από την αρχή της χρονιάς δεν λειτουργεί καθόλου η θέρμανση, ενώ και στους περισσότερους χώρους του ΓΕΛ ισχύει το ίδιο.

Ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, αποφασίστηκε το σχολικό συγκρότημα του Μάννα να παραμείνει κλειστό, αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στο σύστημα θέρμανσης.Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός της τόσο καθυστερημένης αντίδρασης από την πλευρά του Δήμου.

Γιατί αφού γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα στη θέρμανση, ειδικά στο ΕΠΑΛ, είναι τουλάχιστον τραγικό να μην έχει επισκευαστεί τόσους μήνες και να το κάνουν εσπευσμένα εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας με “πολικές” θερμοκρασίες. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το σχολικό συγκρότημα του Μάννα είναι σε εξέλιξη έργο ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι χώροι του συγκροτήματος να είναι χωρίς θέρμανση

Η σχετική απόφαση του Δημάρχου

διαβάστε αναλυτικά στο cyclades24.gr