Αναστάτωση μετά τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ. Μικροζημιές σε κτίρια, κλειστά τα σχολεία της πόλης

Αναστάτωση μετά τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ. Μικροζημιές σε κτίρια, κλειστά τα σχολεία της πόλης

Με τα μάτια στραμμένα στη Φλώρινα είναι οι σεισμολόγοι, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να ηρεμήσουν από τον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ που έγινε 6 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της πόλης και σε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ είχε και μεγάλη χρονική διάρκεια.

Στο χορό των ρίχτερ η Φλώρινα. 5,3 Ρίχτερ αναστατώνουν τους κατοίκους.

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας τη στιγμή του ισχυρού σεισμού προκαλούν τρόμο. Ακόμα και ένας λέβητας 300 κιλών σε ένα διαμέρισμα 6ου ορόφου, τραντάζεται την ώρα των 5,3 Ρίχτερ…

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και έντρομοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους. Πολλοί πέρασαν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους ή σε σπίτια φίλων και συγγενών έξω από την πόλη.

Ο σεισμός έγινε στις 11 και 45 πριν τα μεσάνυχτα, το επίκεντρο εντοπίστηκε μόλις 2 χλμ από την κεντρική πλατεία της πόλης, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης» και έγινε αισθητός στην περιοχή της Πρέσπας, στην Κοζάνη αλλά και την Καστοριά, καθώς επίσης και στη Βόρεια Μακεδονία.

«Τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αυτό μας δίνει μια αισιόδοξη εικόνα και ίσως μπορούμε να πούμε με επιφύλαξη ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό», αναφέρουν οι σεισμολόγοι.

Με το πρώτο φως της ημέρας είναι ορατές οι μικροζημιές που έχουν υποστεί ορισμένα παλιά κτίρια της Φλώρινας, αλλά και πολυκατοικίες, με πτώσεις σοβάδων, που σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Μόνο δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για ψυχολογικούς λόγους.

Από το πρωί κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας έχουν αναλάβει υπηρεσία, με στόχο τον έλεγχο όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων, ενώ υπάλληλοι από άλλες Περιφερειακές Ενότητες -Κοζάνης και Γρεβενών- με κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν, σήμερα, στην περιοχή για να συμμετάσχουν στον έλεγχο των κτιρίων.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη για προληπτικούς λόγους και λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα