Κλειστά τα σχολεία σήμερα στη Φλώρινα λόγω του σεισμού

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στη Φλώρινα λόγω του σεισμού

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Φλώρινα μετά τον σεισμό 5,4 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.
Η δόνηση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν γρήγορα. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

«Κάναμε μία έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας και των δημάρχων. Στη συνέχεια βγήκαμε έξω να δούμε τις πρώτες καταγραφές ζημιών από αναφορές που φτάνανε στα γραφεία μας. Είδαμε αρκετές ζημιές, ευτυχώς όχι σοβαρές. Δεν καταγράψαμε τραυματισμούς και ευτυχώς όχι θύματα, ωστόσο έχουμε κάποιες ζημιές που με το πρώτο φως της ημέρας θα βγουν τα κλιμάκια της Πειρφέρειας και του Δήμου για να δουν το κόστος».

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω του σεισμού σήμερα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά στη Φλώρινα.

«Είδαμε ζημιές σε κτίρια και αποφασίσαμε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία μόνο στην περιφερειακή ενότητα της Φλώρινας για σήμερα τουλάχιστον. Δεν έχουμε πάρει κάποια άλλη απόφαση, γιατί δεν έχουμε πάρει αναφορά για ζημιές σε άλλες περιοχές», είπε ο κ. Κασαπίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα