Πέθανε ο καθηγητής Αιμίλιος Μεταξόπουλος

Έχασε τη μάχη με τα πολλά προβλήματα υγείας ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, σε ηλικία 55 ετών.
Εχθές Παρασκευή στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κάθισαν εκ νέου κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992 έως 1998, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί υπάλληλοι και προμηθευτές.
Η δίκη τους ωστόσο αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του πρώην πρύτανη Αιμίλιου Μεταξόπουλου, λόγω σοβαρότατου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζε

Το δικαστήριο έκανε δεκτό επίσης το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου για την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, που του είχε επιβληθεί, καθώς θα πρέπει να ταξιδέψει για τη Γερμανία όπου πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο πρωτοδίκως έχουν κριθεί ένοχοι δέκα κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση, απάτη, ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία σε συνδυασμό με την διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχαν επιβληθεί ποινές από 12 χρόνια έως και τρεις φορές ισόβια κάθειρξη ενώ είχαν οδηγηθεί στη φυλακή πέντε κατηγορούμενοι. Ανάμεσά του ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμ. Μεταξόπουλος

Ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1955 στην Aθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και επιστημολογία. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Δίδαξε επίσης στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας. Διετέλεσε δύο φορές αντιπρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ το 1995 ανέλαβε καθήκοντα πρυτάνεως.

Xρημάτισε μέλος του Eθνικού Συμβουλίου Pαδιοτηλεόρασης και γενικός γραμματέας του Iδρύματος Eλληνικού Πολιτισμού. Tα δημοσιεύματά του στην ελληνική, γαλλική, αγγλική και ιταλική γλώσσα περιλαμβάνουν πολυάριθμα άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικές μονογραφίες, τα βιβλία «Σύμβαση και Αλήθεια», «Πολιτικός Σκεπτικισμός», καθώς και συγγραφικές συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους στις HΠA και τη Γαλλία.

Yπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Θεωρία και Κοινωνία» των εκδόσεων Γνώση, ενώ αρθρογραφούσε συχνά στον ημερήσιο και περιοδικό Tύπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα