Προς νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα – Ατελείωτες ουρές για ένα τεστ

Προς νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα – Ατελείωτες ουρές για ένα τεστ

Η πανδημία σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. Σοκ και δέος προκαλούν οι 50.126 νέες μολύνσεις κορονοϊού που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ώρο. Τις 21.000 ξεπέρασε ο συνολικός αριθμός των νεκρών.
Στις 10 Γενάρη το άνοιγμα σχολείων – Αυξημένο testing & ιχνηλάτηση
«Κλείδωσε» για την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 το άνοιγμα των σχολείων.

Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επέλασης της Όμικρον οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων που εστιάζουν σε αυξημένο αριθμό test και ιχνηλάτηση.

-Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διενέργεια τριών αντί για δύο self-test δωρεάν την πρώτη εβδομάδα από τις 10 – 15 Ιανουαρίου.

-Τα δύο self-test των επόμενων εβδομάδων θα διενεργούνται από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

-Επιπλέον κρίθηκε ότι το πρωτόκολλο του 50+1 είναι αξιόπιστο, και το τμήμα θα κλείνει εφόσον νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητές.

-Ωστόσο στην περίπτωση κρούσματος σε τμήμα θα γίνονται 5 τεστ σε 5 ημέρες, με τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται σε 2 rapid και 3 self-tests, ενώ οι εμβολιασμένοι θα κάνουν 3 self-tests την εβδομάδα.

Επίσης, ενισχύεται το σύστημα ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος, οπότε και θα ελέγχεται το σύνολο των μαθητών, καταργώντας έτσι το σύστημα «σταυρός» – που περιόριζε το testing μόνο στα παιδιά που κάθονταν στο μπροστινό, στο πίσω θρανίο ή στο πλάι του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Στην ουρά για ένα τεστ
Για ακόμη μία μέρα μεγάλες είναι οι ουρές που σχηματίζονται έξω από φαρμακεία, κέντρα υγείας και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, με τους πολίτες να περιμένουν για να υποβληθούν σε ένα διαγνωστικό τεστ.

Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο μεγαλώνουν οι ουρές για δωρεάν μοριακό έλεγχο στις δημόσιες δομές. Σήμερα στο κέντρο υγείας της Λ. Αλεξάνδρας οι πρώτοι κατέφτασαν στις 6 το πρωί.

Από σήμερα ξεκινά η διανομή των 5 δωρεάν self-tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα