Ανάρπαστα τα Airbnb για ρεβεγιόν, κορονοπάρτι και καραντίνα

Ανάρπαστα τα Airbnb για ρεβεγιόν, κορονοπάρτι και καραντίνα

Από τη μία το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων στις 12 τα μεσάνυχτα, από την άλλη η εκτιναξη των κρουσμάτων και στη μέση τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε πλατφόρμες όπως η Airbnb.
Από τη μία, η ανάγκη του κόσμου να υποδεχθεί το νέο έτος με χορό και μουσική. Από την άλλη η Όμικρον που επελαύνει και τα κρούσματα που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Και στη μέση… σαν διελκυστίνδα ενοικιαζόμενα δωμάτια τύπου Airbnb, των οποίων η πληρότητα έφτασε το 100%.

Οι μισοί τα θέλουν για να διοργανώσουν πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Οι άλλοι μισοί για να απομονωθούν και να γλιτώσουν από τον ιό.

Όσο για τα πάρτι, οι διαχειριστές ενοικιαζόμενων δωματίων είναι αποφασισμένοι να μην τα επιτρέψουν.

Από πλευρά της… πλατφόρμας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Το σκανάρισμα των ύποπτων κρατήσεων και η αποστολή των ειδοποιήσεων.

Και οι επίδοξοι πελάτες όμως δεν το βάζουν κάτω… όταν δεν βρίσκουν άκρη διαδικτυακά χτυπούν τις πόρτες των γραφείων… καθώς είναι αποφασισμένοι.

Τα πάρτι του καλοκαιριού ήταν ένα μάθημα.. έπαθαν και έμαθαν… πλέον έχουν την τεχνογνωσία.

Και οι πελάτες είναι ευρηματικοί δηλώνοντας πολλές φορές άλλον αριθμό ατόμων από αυτόν που βρίσκουν τελικά μέσα στα σπίτια… ωστόσο το πρόστιμο βαραίνει του ενοικιαστές και δεν είναι αμελητέο, καθώς φτάνει στις 50.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και 200.000 στη δεύτερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα