Κορονοϊός – Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανεμβολίαστων που πέθαναν σε λίγα 24ωρα

Μαύρα Χριστούγεννα για ολόκληρες οικογένειες ανεμβολίαστων που ξεκληρίζονται από την επέλαση της πανδημίας.
Στο Μύρκινο Σερρών, έφυγαν μέσα σε ένα 24ωρο από τη ζωή ο 74χρονος πατέρας και η 48χρονη κόρη του ενώ χθες έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και η 67χρονη μητέρα. Κανείς δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Τρία παιδιά στη Λαμία θρηνούν τον χαμό των γονιών τους από κορωνοϊό μέσα σε 14 μέρες. Πρώτη έφυγε η 52χρονη μητέρα τους η οποία αρνιόταν να εμβολιαστεί παρά τις εκκλήσεις του εξαδέλφου της, διασώστη του ΕΚΑΒ.

«Ήταν αρνήτρια, δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, είχε υποκείμενα νοσήματα. Εργάζομαι στο ΕΚΑΒ, είμαι διασώστης. Είχαμε πάρα πολλές φορές κάνει κουβέντα πάνω σε αυτό το επίπεδο και όχι μόνο με τη Μαρία και με όλη την οικογένεια, η οποία είναι μία οικογένεια που δεν ήθελε κανένας να εμβολιαστεί» σημείωσε ο ξάδελφος της 52χρονης.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων με τον θάνατο του 57χρονου συζύγου της. Όπως αποκάλυψε ο ξάδελφός τους, όλη η οικογένεια είχε επηρεαστεί από έναν πνευματικό που τους καθοδηγούσε.

«Υπήρχε ένας πνευματικός ο οποίος τους καθοδηγούσε να μην κάνουν το εμβόλιο. Έστω και έναν να πείσουμε, είναι σημαντικό. Όσο μπορούσα περισσότερο μιλούσα στα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει, είναι τοίχος δεν υπάρχει» συμπλήρωσε ο διασώστης του ΕΚΑΒ.

Δεν έχουν μάθει για την απώλεια
Μια άλλη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίσσεται στην Αττική με μάνα και κόρη να παλεύουν στην εντατική μη γνωρίζοντας πως ο 50χρονος γιος έχασε τη δική του μάχη.

«Δεν πίστευε ούτε σε εμβόλια ούτε ότι υπήρχε κορωνοϊός και τα λοιπά. Του έπεσε το οξυγόνο και ενώ έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο έκατσε στο σπίτι και πέθανε» σημείωσε ξάδελφος του 50χρονου.

«Είχε επηρεαστεί από κάποια μοναστήρια. Με το πρόσχημα του πνευματικού δίνουν συμβουλές που δεν πρέπει να δίνουν αυτοί. Κι άντε μέχρι ένα σημείο εντάξει αλλά το να μην πας στο νοσοκομείο αυτό είναι καθαρά αυτοκτονία. Κι γι’ αυτό κάποιοι φταίνε» συμπλήρωσε.

Δέκα ημέρες μετά το θάνατο της μητέρας του από κορωνοϊό έχασε τη μάχη ιερέας του ναού Αγίων Θεοδώρων στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ενώ διασωληνωμένος βρίσκεται άλλος ένας ιερέας από την ίδια εκκλησία. Και οι δυο είχαν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και ανέπτυσσαν στους πιστούς τις θεωρίες των αρνητών. Ο τρίτος ιερέας της ενορίας, ο οποίος ήταν εμβολιασμένος δεν νόσησε.

Αρνητής μέχρι την τελευταία του πνοή
Συγκλονίζει η ιστορία 52χρονου ανεμβολίαστου μετανάστη στη Γερμανία που επέστρεψε για να περάσει τις γιορτές με τους δικούς του ανθρώπους στη Φλώρινα και κόλλησε κορωνοϊό. Κατέληξε την ημέρα που διασωληνώθηκε καθώς αρνιόταν μέχρι τέλους να πάει στο νοσοκομείο

«Σε νοσοκομείο δεν ήθελε να μείνει. Φοβόταν δεν ξέρω τι να πω. Δεν πίστευε στον ιό. Παρά το γεγονός πως τα αδέλφια και ο πατέρας του είναι εμβολιασμένοι ο ίδιος αρνιόταν κατηγορηματικά να κάνει το εμβόλιο» τόνισε ο αδελφός του 52χρονου.

Θλίψη σκόρπισε στην Καρδίτσα ο θάνατος του 34χρονου μουσικού Χρήστου Διαμαντή, πατέρα ενός παιδιού. Δεν είχε εμβολιαστεί από φόβο για επιδείνωση κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Δυστυχώς ύστερα από μάχη περίπου δυο μηνών κατέληξε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα