Αγρίνιο: Άφησαν εκτός ΜΕΘ τον 58χρονο σύζυγό μου για τον Μητροπολίτη

Αγρίνιο: Άφησαν εκτός ΜΕΘ τον 58χρονο σύζυγό μου για τον Μητροπολίτη

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κόσμας, που ήταν αντιεμβολιαστής και δεν ήθελε να νοσηλευθεί, διασωληνώθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αγρινίου και μεταφέρθηκε αυθημερόν στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, η οικογένεια ενός 58χρονου από το Αγρίνιο με κορονοϊό, εκλιπαρούν για μία κλίνη σε εντατική.

Είναι δεσπότης. Όπως και ένας πολιτικός θα βρει. Εμείς δεν είμαστε τίποτα. Δεν μπορούμε να βρούμε. Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, καταγγέλει η σύζυγος διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ, που τον παρέκαμψαν για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη. Για 10η ημέρα ο σύζυγος της είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Είναι 58 ετών και πλήρως εμβολιασμένος, όμως κρεβάτι βρέθηκε μόνο για τον 80χρονο Μητροπολίτη, που δεν ήθελε ούτε να εμβολιαστεί, ούτε να διασωληνωθεί. 

 
«Από τις 24 Νοεμβρίου είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και περιμένουμε να βρεθεί κρεβάτι. Απλά μας λένε να περιμένουμε και περιμένουμε» είπε η σύζυγός του στο Mega. Όλοι είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και η σύζυγος έκανε και την τρίτη δόση, την οποία θα έκανε και ο 58χρονος. «Νόσησε και δεν πρόλαβε. Εγώ έκανα και την τρίτη δόση. Ο γιος μου θα έκανε την επαναληπτική δόση μαζί με την κόρη μου, αλλά δεν πρόλαβε».

Μια οικογένεια που έκανε τα πάντα, για να προστατευτεί από τον κορονοϊό, όμως δε δικαιούται σήμερα ούτε μια θέση στην εντατική, για να νοσηλεύσει τον 58χρονο πατέρα. «Απλά περιμένουμε να βρούμε κρεβάτι και αν δεν βρούμε κρεβάτι, με δύο αρνητικά rapid θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν εδώ στο Αγρίνιο» λέει η σύζυγός του.

Δύο φορές πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου, παλεύοντας με τον κορονοϊό επί 30 ημέρες. «Τον έφεραν στο σπίτι σε πολύ κακή κατάσταση. Πεινασμένο, λερωμένο. Τον αλλάξαμε και έφαγε ενάμιση πιάτο σούπα. Τον είδα, ότι χειροτέρεψε. Πήρα το ΕΚΑΒ και ξαναπήγε στο νοσοκομείο» λέει.

Πάνω από 120 ασθενείς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, περιμένουν όπως ο 58χρονος, σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ. «Δεν είναι όλοι σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Οι περισσότεροι είναι σε κοινούς θαλάμους. Με άλλους ασθενείς Covid. Εκτεθειμένοι στα νοσοκομειακά μικρόβια χωρίς εξοπλισμό, χωρίς προσωπικό. Δυστυχώς περιμένουν τον θάνατο», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οργή πολιτών για τον μητροπολίτη

Εκρηκτική είναι την ίδια ώρα η ατμόσφαιρα στο Αγρίνιο, μετά τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης με τον Μητροπολίτη τους να μην θέλει να νοσηλευτεί. «Τα ήθελε και τα πάθε. Δεν πρόσεχε. Εμείς γιατί τα κάναμε, είμαστε χαζοί; Είχε επηρεάσει πολύ κόσμο και δεν είναι καλό», λένε αγανακτισμένοι οι πολίτες.

Σχεδόν οι μισοί στην Αιτωλοακαρνανία είναι ανεμβολίαστοι, με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να μην ξεπερνούν το 55%. «Όλος ο κόσμος να είναι καλά, αλλά πήρε ανθρώπους στον λαιμό του που έλεγε να μην κάνουν τα εμβόλια» λένε. Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό νοσηλεύεται και η αδερφή του ιεράρχη.

«Είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

Η σύζυγος του 58χρονου που διασωληνώθηκε, μίλησε στο Mega για την περιπέτεια που περνάει ο σύζυγός της. «Νοσήσαμε με κορονοϊό εγώ και τα παιδιά μου, βέβαια το περάσαμε πολύ ελαφρά. Ο άνδρας μου επειδή είχε υποκείμενα νοσήματα, έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο. Στις 18/11 ήρθε το ΕΚΑΒ και τον πήρε. Έκτοτε μιλάγαμε με τους γιατρούς στο νοσοκομείο και έλεγαν πως είναι βελτιωμένη η κατάσταση του, με αποτέλεσμα το πρωί στις 22/11 επικοινώνησα με τον πνευμονολόγο του νοσοκομείου και μου είπε πως θα πρέπει αν τον φέρουν στο σπίτι και να συνεχίσει από εκεί τη θεραπεία του».

«Όταν τον έφερε το ΕΚΑΒ, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Λερωμένος, νηστικός και με οξυγόνο 82, ενώ τον είχαν παραλάβει με 83 οξυγόνο. Κανένας δεν έδωσε σημασία, αν πεινάει, αν, αν, αν… Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα στο ΕΚΑΒ για να τον ξαναπάρουν πάλι το βράδυ της Τρίτης 23 Νοεμβρίου» λέει. Στις 23 Νοεμβρίου έφτασε πάλι στο νοσοκομείο ο 58χρονος και στις 24/11 διασωληνώνεται. Όμως δεν υπάρχει ΜΕΘ στο Αγρίνιο και περιμένει να βρεθεί σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας ένα κρεβάτι ΜΕΘ, το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

«Εμείς βέβαια είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, οπότε περιμένουμε να μας βρουν κρεβάτι», λέει όλο πίκρα η σύζυγός του, βλέποντας τον 80χρονο Μητροπολίτη να διακομίζεται εσπευσμένα στην Αθήνα και να βρίσκει κλίνη στην εντατική του Ευαγγελισμού.

news