Αγρίνιο: Χωρίς τραύμα από μαχαίρι – Με τα χέρια του δολοφόνησε τη μητέρα του. Την χτυπούσε με οργή

Αγρίνιο: Χωρίς τραύμα από μαχαίρι – Με τα χέρια του  δολοφόνησε τη μητέρα του. Την χτυπούσε με οργή

Παρά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για χρήση μαχαιριού στη δολοφονία της 54χρονης γυναίκας από τον 35χρονο γιο της στο Αγρίνιο, η ιατροδικαστική έκθεση έριξε φως στον τρόπο με τον οποίο το ίδιο της το παιδί της αφαίρεσε τη ζωή.
Κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε κακώσεις κεφαλής και αυχένα, ενώ στη σορό της δεν εντοπίστηκε κανένα τραύμα από το μαχαίρι που περισυνελέγη γεμάτο αίματα από τη σκηνή του εγκλήματος για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος της.

 Όπως προέκυψε λοιπόν, η γυναίκα βρήκε βίαιο θάνατο από τα χέρια του γιου της ο οποίος την χτυπούσε με οργή στο πάτωμα και τους τοίχους του σπιτιού στο οποίο διέμενε η 54χρονη με την 81χρονη γιαγιά του, μέχρι που η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, σε έναν χώρο που όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ήταν γεμάτος αίματα.

Η μανία της επίθεσης του 35χρονου και το γεγονός ότι χτυπούσε τη μητέρα του σε κάθε πιθανό σημείο του δωματίου, εξηγεί το γεγονός ότι τμήματα του τριχωτού της κεφαλής της γυναίκας βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, δημιουργώντας το μακάβριο σκηνικό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί.

Στην ιατροδικαστική έκθεση πάντως είναι ξεκάθαρο ότι για το έγκλημα που συγκλόνισε χθες ολόκληρη τη χώρα, δεν χρησιμοποιήθηκε μαχαίρι, παρά μόνο τα χέρια του 35χρονου μητροκτόνου.

Αποτρόπαιο έγκλημα συντάραξε χθες το Αγρίνιο, μητροκτονία με βιαιότητα που εξέπληξε ακόμη και τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

«Μαλώσαμε και την έδειρα»

Οι αστυνομικοί με αυστηρά μέτρα ασφάλειας μετέφεραν περί τις 11 το πρωί τον κατηγορούμενο στο Δικαστικό Μέγαρο και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ αρχικώς προγραμματίζονταν στις 12 η απολογία του στον αρμόδιο ανακριτή. Oπως αναμενόταν ωστόσο έλαβε προθεσμία και η απολογία του θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

 Ο άνδρας που έχει νοσηλευτεί πέντε φορές σε ψυχιατρικές κλινικές και εξέτισε ποινές για ενδοοικογενειακή βία (με θύμα πάλι τη μητέρα του), ληστεία και βιασμό δείχνει να τα έχει χαμένα και να μην έχει συνειδητοποιήσει τι κακό προξένησε.

 «Μαλώσαμε και την έδειρα», έλεγε μονότονα χθες στους αστυνομικούς μην έχοντας αντίληψη ότι σκότωσε τη μητέρα του. Θα είχε προλάβει να διαφύγει μάλιστα αλλά η 80χρονη γιαγιά του, που πάσχει από άνοια, σε λίγες στιγμές διαύγειας κατάφερε και κάλεσε σε βοήθεια.

Αίσθηση προκαλούν και όσα δηλώνουν γείτονες. «Το περιμέναμε», λέει χαρακτηριστικά περίοικος και το ερώτημα είναι γιατί δεν το περίμεναν αυτοί που του επέτρεψαν να πάρει εξιτήριο πριν λίγες ημέρες από την ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

  H ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Συνελήφθη άνδρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο Αγρίνιο», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα. Αναλυτικά:

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς χθες τα ξημερώματα, ευρισκόμενος στην οικία, συγγενικών του προσώπων στο Αγρίνιο, με σωματική βία τραυμάτισε θανάσιμα τη μητέρα του και προκάλεσε σωματικές βλάβες στη γιαγιά του, η οποία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κρατείται για να οδηγηθεί στον Ανακριτή Πρωτοδικών Αγρινίου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.

 

Πηγή karvasaras

agrinionews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα