Κορoνοϊός: Τραγωδία στο Βόλο με ηλικιωμένο ζευγάρι – Πέθαναν με 4 μέρες διαφορά

Κορoνοϊός: Τραγωδία στο Βόλο με ηλικιωμένο ζευγάρι – Πέθαναν με 4 μέρες διαφορά

Μια 79χρονη γυναίκα από τον Βόλο πέθανε την Παρασκευή (26/11) λόγω κορονοϊού με διαφορά μόλις τεσσάρων ημερών από τον σύζυγό της.

Η 79χρονη αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα και ήταν υπέρβαρη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία της όταν κόλλησε κορονοϊό. Εξαιτίας της κατάστασής της δεν ενημερώθηκε για την απώλεια του συζύγου της, που ήταν 86χρονος απόστρατος στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, από το στενό συγγενικό περιβάλλον, επειδή μέλη της οικογένειας της 79χρονης δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, τόσο το ηλικιωμένο ζευγάρι, όσο και τα παιδιά είχαν εμβολιαστεί. Μάλιστα, ελέγχονταν τακτικά με αυτοδιαγωνιστικούς ελέγχους και rapid tests.

Ομως, πριν περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 86χρονος απόστρατος στρατιωτικός βρέθηκε θετικός στον ιό δύο μέρες μετά από μετάγγισή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Στη συνέχεια, o ιός μεταδόθηκε στη νύφη του ηλικιωμένου, στη σύζυγό του, στον γιο του, στην κόρη του, στα ανίψια του.

Η οικογένεια υποβλήθηκε σε πολύ μεγάλη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία. Ευτυχώς, τα νεότερα μέλη κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον ιό καιι βγήκαν και από την καραντίνα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το ηλικιωμένο ζευγάρι. Λόγω του αυστηρού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούσαν να είναι δίπλα του στις δύσκολες στιγμές. Δεν μπορούσαν καν να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς, που λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό πασχίζουν για να ανταποκριθούν στις περιστάσεις και δίνουν σκληρή μάχη.

Ο 86χρονος, που αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή πρώτος. Το σπίτι της οικογένειας τυλίχτηκε στο πένθος, ενώ η σύζυγός του έδινε τη δική της μάχη να βγει ζωντανή από τη δοκιμασία. Δυστυχώς όμως, σαν να μην έφθανε ο θάνατος του 86χρονου, η οικογένεια χθες ενημερώθηκε συντετριμμένη και για τη δεύτερη απώλεια.