Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Μποτσουάνα - Πρέπει να θωρακιστούμε με αύξηση εμβολιασμών και την τρίτη δόση

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Μποτσουάνα - Πρέπει να θωρακιστούμε με αύξηση  εμβολιασμών και την τρίτη δόση

Πηγαίνουμε σε μία κατάσταση που θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε σαν επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως. Όσο αφήνουμε κενά στην άμυνα, τόσο περισσότερο δίνουμε χώρο στον εχθρό να γίνει πιο δυνατός. Θα πρέπει να θωρακιστούμε και γι’ αυτό λέω πως η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και της τρίτης δόσης είναι βασικά συστατικά αυτής της άμυνας

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μίλησε στο LIVE NEWS για την ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, καθώς και ο εντοπισμός της σε ευρωπαϊκό έδαφος.
«Έχει μείνει ανοχύρωτη η Αφρική έχοντας πολύ χαμηλό επίπεδου εμβολιασμού, στο 7,5 %, με αποτέλεσμα να είναι γόνιμο έδαφος για νέου είδους μεταλλάξεις», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αβεβαιότητες και ανησυχία για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα και δεν γνωρίζουμε εάν η λοιμωτοξικότητά της είναι σημαντική, η αλήθεια είναι ότι πολύ σωστά κάνουμε να αποκλείσουμε οδούς έκθεσης, με το σταμάτημα των πτήσεων και τον έλεγχο των συνόρων. Ταυτόχρονα, εφόσον έχει περάσει στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, περιμένω να μην εμφανιστεί από τη Νότια Αφρική, αλλά από άλλη χώρα».

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική στην παράλλαξη της Μποτσουάνα νοσεί τις τελευταίες ημέρες, με την ανησυχία μήπως έχει μεταδώσει το νέο στέλεχος στη χώρα να κορυφώνεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα