Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Μαύρες προβλέψεις των ειδικών για τους νεκρούς ως το τέλος του χρόνου

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Μαύρες προβλέψεις των ειδικών για τους νεκρούς ως το τέλος του χρόνου

Αλλάζουν όλα σήμερα για τους ανεμβολίαστους, καθώς πλέον δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους. Έτσι όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα έχουν πρόσβαση σε μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα και γυμναστήρια.

Με rapid test θα εισέρχονται στους ιερούς ναούς από σήμερα, Δευτέρα, όσοι πιστοί δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας θα κρίνουν και το επόμενο πακέτο μέτρων. Οι προβλέψεις των ειδικών για 3000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου σοκάρουν.

Είναι πολύ πιθανόν και τα φετινά Χριστούγεννα να συνοδεύονται με αυστηρά μέτρα τονίζουν οι γιατροί.

Στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι δυσεύρετα.

Από τα ξημερώματα μπήκε σε εφαρμογή και η κλιμακωτή προσέλευση στην εργασία, με τα καταστήματα να ανοίγουν στις 10 το πρωί, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί τα νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση και διασωληνώνουν ασθενείς και εκτός εντατικής.

Δραματική ήταν και η τελευταία εφημερία στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε στις 8:00 το πρωί.  Στη διάρκεια της έγιναν 40 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού, εξετάζονται και 12 ύποπτα περιστατικά, ενώ οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Μια εφιαλτική εφημερία “Γολγοθά” πέρασε χθες το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, και οι διακομιδές περιστατικών με κορωνοϊό, ήταν συνεχείς. Ένας άνδρας 31 ετών που είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί, ξανανόσησε και τελικά πέθανε από κορωνοϊό.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ ο μικρότερος ασθενής με κορωνοϊό της χώρας, το βρέφος δύο μηνών από το Αγρίνιο. Όλη η ιατρονοσηλευτική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων βρίσκεται στο πλευρό του βρέφους και δίνει τη μάχη της διάσωσής του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα