Σε κλοιό νέων μέτρων οι ανεμβολίαστοι - Ξεκινά από αύριο η επιστράτευση γιατρών

Μέχρι απόψε το βράδυ έχουν προθεσμία οι ιδιώτες γιατροί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πολιτείας προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ. Από αύριο το πρωί όσοι δεν εμφανιστούν θα πάρουν στα χέρια τους τα πρώτα φύλλα πορείας που θα τους οδηγούν στην επιστράτευση με τις αρμόδιες αρχές να αναζητούν περίπου 100 γιατρούς.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τραβούν χειρόφρενο στο ενδεχόμενο κάθε επιπλέον μέτρου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι, πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να θεωρείται εκείνος που έχει κάνει και την τρίτη δόση.

Φρένο στα επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους, γκάζι στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών από την κυβέρνηση.

Με διαδικασίες fast track ξεκινά από αύριο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους συνολικά 100 γιατρούς που αναζητά το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 30.

«Φρένο» σε πρόσθετα μέτρα
«Εμείς λέμε καραντίνες γιοκ. Σας δώσαμε εμβόλιο. Εμβολιαστήκαμε 65%. Η ζωή όμως δεν θα ξανασταματήσει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Μέγαρο Μαξίμου τράβηξε φρένο στα σενάρια για επιπλέον μέτρα στους ανεμβολίαστους σε αυτή τη φάση, με τον υπουργό Υγείας ωστόσο να διατυπώνει άλλη άποψη.

«Η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους και όχι ολόκληρη την κοινωνία», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εκτιμά πως ίσως χρειαστούν περισσότερα τεστ την εβδομάδα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Χρειάζονται περισσότερα τεστ για να κινηθούν, είναι πιθανόν, για να υπάρχει προστασία δηλαδή, γιατί βλέπουμε ότι κυρίως οι άνθρωποι που χρειάζονται νοσηλεία και μονάδα και επίσης και οι άνθρωποι που καταλήγουν είναι κυρίως ανεμβολίαστοι», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Η κυβέρνηση πάντως δεν αποκλείεται να επαναφέρει κλιμακωτό ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς, όπου πολλές ώρες της ημέρας υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υποχρεωτική η 3η δόση
Η κυβέρνηση εξετάζει δυο διαφορετικά μοντέλα που ήδη εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Αυτό της Γαλλίας, οπού η ενισχυτική δόση του εμβολίου είναι υποχρεωτική για τους πολίτες άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες αλλά και το αυστηρό μοντέλο της Αυστρίας οπού ισχύει πλέον lockdown για τους ανεμβολίαστους. Η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης φαίνεται πως θα είναι το επόμενο βήμα για να ανακοπεί το 4ο κύμα της πανδημίας.

«Είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει καις την χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Νομίζω θα υπάρξουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Για να αποφύγουμε χιλιάδες απώλειες και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown δεν αρκεί να το ξορκίζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μην καταρρεύσει πλήρως το ΕΣΥ. Και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να το οδηγήσει εκεί», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κρούσματα αναμένεται να διατηρηθούν σε ψηλά επίπεδα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα