Κορονοϊός: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς – αρνητές

Κορονοϊός: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς – αρνητές

Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι όσοι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή είναι αντίθετοι με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο εισαγγελέας παρενέβη ήδη στην υπόθεση των γονιών από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά στο μάθημα.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα σε παιδιά αυξάνονται, γονείς αντιδρούν στη χρήση της μάσκας. «Κι εγώ είμαι λίγο κατά της μάσκας γιατί τα παιδιά είναι μικρά για να κρατήσουν μάσκα», λένε κάποιοι.

Ο 37χρονος πατέρας μιλώντας στο LIVE NEWS δήλωσε πως θεωρεί ότι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για τη χρήσης μάσκας είπε πως όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου.

Ο Θοδωρής Καρακούσης, είναι πατέρας 6 παιδιών, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς στέλνουμε τα παιδιά σχολείο, εκείνοι δε τα δέχονται γιατί επιβάλουν στα παιδιά βασανισμό, επιβάλλουν ιατρικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μας. Θεωρούμε ότι καταπατούνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε».

Ωστόσο, ερωτηθείς για το αν δίνουν φάρμακα στα παιδιά τους όταν αρρωσταίνουν είπε ότι δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα δύο πράγματα.

«Τώρα συγκρίνουμε δηλαδή το φάρμακο, το παραδοσιακό, το δοκιμασμένο στα πολλά χρόνια δοκιμής με κάτι που είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο;», συνεχίζει ο Θεόδωρος Καρακούσης.

Μάλιστα, έχουν προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας.

Ο Στυλιανός Ρίζος, διευθυντής της Δευτ. εκπαίδευσης Σερρών δήλωσε: «Έμείς έχουμε επικοινωνήσει και με την οικογένεια αλλά αυτοί αρνούνται μάσκα, σελφ τεστ. Αρνούνται όλα τα σχετικά με τον κορωνοιό και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο».

Τα τέσσερα αδέλφια στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα ενώ είχαν χάσει και πέρυσι τη μισή χρονιά με την επιβολή των μέτρων.

Αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού της
Μητέρα στην Κατερίνη αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού της που νοσεί από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

«Επειδή δεν μπορούσα να φύγω με διακομιδή στη Θεσσαλονίκη μην και κολλήσει κι άλλο μικρόβιο άλλα ούτε να ρισκάρω να τον πάρω σπίτι, δέχτηκα να μας νοσηλεύσουν στο δωμάτιο που μας ετοίμασαν. Το δωμάτιο ήταν χάλια κατ’ εμέ γιατί κατά τα δικά τους μου είπαν ότι δεν συνειδητοποιώ ότι έχουμε πανδημία», δήλωσε.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα