Κοζάνη κορονοϊός: 300 μολύνσεις μαθητών σε 10 μέρες – Βράζουν τα σχολεία

Κοζάνη κορονοϊός: 300 μολύνσεις μαθητών σε 10 μέρες – Βράζουν τα σχολεία

Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας φαίνεται ότι μένουν πλέον μαθητές στην Κοζάνη, καθώς η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα αποτρέπει τους γονείς από το να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στο GRTimes, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, Ζήσης Ντούντας.

Οι γονείς είναι επιφυλακτικοί και κάποιοι από αυτούς, φοβούνται και δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αναφέρει συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη και παιδιά της 3ης Λυκείου, που λόγω Πανελληνίων, προσπαθούν να προφυλαχθούν

Ο ίδιος, επιπλέον, επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο οποιοδήποτε σχολικό τμήμα να αναστείλει τη λειτουργία του, καθώς χρειάζεται να νοσήσει το 50% ενός τμήματος, συν ένας μαθητής. Από το πρώτο κρούσμα της τάξης, λοιπόν, μέχρι και το μεσαίο, μεσολαβεί ένας αριθμός ημερών με αποτέλεσμα ο πρώτος νοσούντας να επιστρέφει. Έτσι, δε φτάνουμε στο 50% και δεν κλείνει κανένα τμήμα.  
Σύμφωνα μάλιστα με την εκτίμηση του κ. Ντούντα, η συσσώρευση των μαθητών στα σχολεία και ο συνωστισμός στους διαδρόμους, επιφέρει τη διασπορά του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα. «Υπάρχουν σχολεία με πολλά παιδιά και τμήματα με 27 μαθητές. Εκεί είναι πιθανότερο να διαπιστωθεί συρροή», υπογραμμίζει ειδικότερα ο ίδιος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει κάθε μέρα να ελέγχουμε πιστοποιητικά και να επιβλέπουμε τα μέτρα, προκειμένου αυτά να τηρούνται απαρέγκλιτα».

Π.Ε. Κοζάνης: 433 παιδιά έως 17 ετών με covid
Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία, που αφορούν σε παιδιά και μαθητές.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, το 48,21% των ηλικιών 12 έως 17 ετών (ήτοι 108 μαθητές) στον δήμο Κοζάνης αυτή τη στιγμή νοσεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 6 έως 11 βρίσκεται στο 38,84%, καθώς αυτή τη στιγμή 87 μαθητές έχουν προσβληθεί από τον ιό. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 17 ετών στην Κοζάνη ανέρχονται στα 224, εκ των οποίων τα 11 είναι ηλικίας έως 3 ετών, 18 ηλικίας από 4 έως 5 ετών, 87 ηλικίας από 6 έως 11 ετών και 108 ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Το διάστημα αυτό στη Δυτική Μακεδονία έχουν μολυνθεί 433 παιδιά των ηλικιών αυτών, εκ των οποίων τα 301 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα