Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία – Δραματικές προβλέψεις για την πορεία των κρουσμάτων

Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία – Δραματικές προβλέψεις για την πορεία των κρουσμάτων

Χειροτερεύει μέρα με τη μέρα η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας που έχουν γεμίσει από ανεμβολίαστους ασθενείς με Covid. Οι εφημερίες έχουν γίνει εφιάλτης και σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί διασωληνώνουν ασθενείς εκτός εντατικής καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια. Χθες το «ΑΤΤΙΚΟΝ» που εφημέρευε «στέναξε» από τις εισαγωγές, ενώ στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι τραγική.
Οι επιστήμονες λένε πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη και κάνουν λόγο ακόμη και για 20.000 κρούσματα την ημέρα το Φεβρουάριο, εάν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Ο αριθμός των κρουσμάτων χθες, έσπασε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ και οι μολύνσεις άγγιξαν τις 7.350 με τους επιστήμονες να τονίζουν πως η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει ακόμη και πριν συμπληρωθεί το 6μηνο.

Είναι οι αποκλειστικές εικόνες του MEGA από το νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Μία ακόμη τρομακτική νύχτα έζησαν ασθενείς και υγειονομικοί. Δεκάδες ράντζα στοιχισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του νοσοκομείου αλλά και κάθε κενό σημείο που θα μπορούσε να μπει κρεβάτι με ασθενείς.

Πλέον στη MEΘ Covid του ΑΤΤΙΚΟΝ έχουν μείνει μόνο 3 κενά κρεβάτια.

Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ρουμανία
Δραματική ήταν η κατάσταση τη νύχτα και στο νοσοκομείου του «Παπανικολάου», με τον διευθυντή της ΜΕΘ Νίκο Καπραβέλο να λέει πως η πληρότητα είναι στο 100% και ότι θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, όπως έγινε στη Ρουμανία.

Γιατροί και νοσοκόμοι βρίσκονται στα όρια εξάντλησης, καθώς εργάζονται κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες.

20.000 κρούσματα το Φεβρουάριο
Νέο «μαύρο» ρεκόρ κατέγραψε χθες η χώρα. Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 7.000, ενώ υψηλός και ο αριθμός των θανάτων που έφτασαν τους 65.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν τέλος οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών.

Εφιαλτικό είναι το σενάριο για τον Φεβρουάριο που κάνει λόγο ακόμη και για 20.000 μολύνσεις.

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε κατά των αντιεμβολιαστών ιερέων ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Εν μέσω των ζοφερών προβλέψεων για χιλιάδες κρούσματα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, οι επιστήμονες θεωρούν πως το αποτελεσματικότερο όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι η επιτάχυνση της τρίτης δόσης.

«Κόλαση» η εφημερία στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» – Πληροφορίες για περισσότερα από 8.000 κρούσματα σήμερα
Τρομαχτικός αναμένεται να είναι ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στον ΕΟΔΥ μιλούν για περισσότερα από 8.000 κρούσματα σήμερα.

Την ίδια ώρα στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» η εφημερία ήταν εφιαλτική, με τους διαδρόμους να γεμίζουν με ράντζα στις κλινικές non – Covid.

Στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» μόλις τρία κρεβάτια παραμένουν ελεύθερα.

Θεσσαλονίκη – 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και 46 εισαγωγές σε ένα 24ωρο
Άλλη μία δραματική εφημερία ολοκληρώθηκε το πρωί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με δεκάδες ασθενείς να κάνουν εισαγωγή νοσώντας με κορωνοϊό.

H εφημερία ολοκληρώθηκε και με τις 30 διαθέσιμες ΜΕΘ γεμάτες και ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός εντατικής.

Συγκεκριμένα, 4 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ κενές στο νοσοκομείο παραμένουν μόλις 3 απλές κλίνες.

Στο ΑΧΕΠΑ σε πέντε μόλις ώρες που ξεκίνησε η εφημερία, 1 άτομο χρειάστηκε να διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Στα όριά του το νοσοκομείο Βόλου – Δραματική αύξηση εισαγωγών ασθενών με Covid
Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται το νοσοκομείο Βόλου καθώς συνολικά 109 ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινικές και αρνητική πίεση, ενώ οκτώ σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Χθες ένας ακόμα συνάνθρωπός μας, 60 ετών, έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα, 2 άτομα είναι διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ.

Η δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση κατά την επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Στις σύντομες δηλώσεις της η κ. Γκάγκα παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, σημείωσε ότι γίνονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας και θα γίνουν και άλλες, ενώ τόνισε ότι κανείς δε θα μείνει χωρίς περίθαλψη.

Πάτρα – Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ
Στην Πάτρα μετά τη δύσκολη εφημερία της Κυριακής στο «Άγιος Ανδρέας» τη σκυτάλη πήρε χθες το Νοσοκομείο του Ρίου, με δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού να προσέρχονται με συμπτώματα.

Χθες η Αχαΐα έσπασε ένα ακόμα «μαύρο» ρεκόρ με 242 κρούσματα να καταγράφονται στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα